2008-03-12

Delad väljarkår i Mississippi

Sett tillsammans var inte väljarna i Mississippi inte speciellt delade, de gav segern till Obama med 61-37. Men tittar vi på vallokalsundersökningen så ser vi uppdelningen. Vita män röstade för Clinton med 68-30, vita kvinnor med 71-21. Däremot svarta män röstade för Obama 94-6 och svarta kvinnor 90-10. De vita väljarna utgjorde 48 % av väljarna och de svarta 50 %. Inte heller är de speciellt förtjusta i konkurrenten om denne skulle vinna. 55 % av Obamas väljare skulle inte vara tillfredsställda med Clinton som demokraternas kandidat, och hela 72 % av Clintons väljare med Obama.

Commander-in-chief-testet då som det pratats så mycket om de senaste dagarna. Barack Obama vinner även där. 55 % tycker att Obama skulle vara bäst som överbefälhavare och av dessa röstar 98 % på honom. 42 % tycker Clinton men av dessa röstar bara 86 % på Clinton och 9 % på Obama.

Clintons väljare tycker inte att hon ska välja Obama som vicepresidentkandidat. 60 % tycker inte Obama ska bli VP-kandidat, 34 % tycker det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Noll kommentarer i svenska media om att den tvetungade sexköparen Eliot Spitzer och Hillary Clinton var tätt gängade. Vad kan det bero på?

Anonym sa...

Michael Rosendahl:

Hur menar du nu? Att Spitzer var Clintonsupporter har framkommit i de flesta tidningar jag har läst?

jasonbob sa...

lebron shoes
jordan 1 off white
balenciaga speed trainer
supreme hoodie
yeezy boost 350 v2
curry shoes
supreme clothing
yeezy boost 350
supreme clothing
moncler outlet