2008-03-09

Kort ditt och datt

Mike Huckabee säger till sina fans att han kommer finnas kvar i den nationella debatten.

Puerto Rico som skulle ha avslutat demokraternas valsäsong den 7 juni med ett caucus flyttar till den 1 juni och gör ett primärval av det i stället. Det betyder att Montana och South Dakota blir sist ut 3 juni.

Vad har Barack Obama haft för sig i senaten? NY Times granskar den i deras ögon inte alltför imponerande aktiviteten.

John McCain ska åka på en lång utlandsresa som en del av en delegation från kongressen. Barack Obama funderar på att göra samma sak i några dagar. Naturligtvis för att stärka sina aktier inför valet i höst och boosta utrikeserfarenheten.

George W Bush gav John McCain sitt stöd i veckan. Han får också del av hans tidigare kampanjpersonal. Ken Mehlman som var manager för Bushs återvalskampanj 2004 är nu obetald rådgivare till McCain. Likaså ökända geniet Karl Rove.

8 kommentarer:

Anonym sa...

För ett skolarbete behöver jag få veta följande:

Vilka delstater tillämpar dödstraff, vilka gör det inte?

Vilka avrättningsmetoder används och i vilken utsträckning i resp delstat?

Förekommer gaskammare fortfarande i någon delstat?

Anonym sa...

Testa med den här:

http://www.deathpenaltyinfo.org/

Förbjud mot dödsstraff brukar räknas in bland de demokratiska hörnstenarna, så gör även jag, men om man bara håller sig till folkviljan är de mer "demokratiska" i USA än i Europa. En majoritet är för dödsstraffet. Då Frankrike och Storbritannien avskaffade dödsstraffet var en majoritet av befolkningen emot avskaffandet. Eliten gick emot folkviljan. Sedan följde folket efter och vill inte längre återinföra det.
Skillnaderna mellan USA och Europa är nog delvis preferensordningen som folk har. Man var för dödsstraff i Europa, men det låg inte högt på agendan. I USA är det däremot tillräckligt många som kan låta den frågan påverka hur de röstar. Det i kombination med ett ganska partiobundet personval där vinnaren tar allt gör att kandidater väljer den inställning som inte riskerar alienera marginalväljare.

Peter sa...

McCain får stöd av den nuvarande presidenten, finns ju inget som slår det.
Så jag förstår inte alls varför de inte väljer att visa detta mer prominent på sin kampanjsida.

Och jag kan ju inte förstå varför DNC väljer att göra det. Varför väljer de att hjälpa McCain? De har ju till och med lagt upp en video...
Återigen så visar demokraterna att de gör allt de kan för att förlora val...

Anonym sa...

McCain stödjer Bush Irakpolitik men han vet mycket väl att Bush är en mycket impopulär president. McCain kommer knappast ses mer än nödvändigt tillsammans med Bush under kampanjen. Konservativa kommer i slutändan ändå var tvunget att sluta upp bakom honom . Valet handlar om mittenväljarna och de gillar inte Bush speciellt mycket.

Vore jag demokrat skulle jag göra allt för att koppla ihop McCain och Bush och det är väl det DNC gör.

Anonym sa...

På DNCs förstasida:
"Bush endorses John McCain as his successor"
Ett mycket bra argument för många väljare att inte rösta på McCain.

Peter sa...

Problemet för McCain är ju att han börjar knyta till sig folk som är lite väl för mycket förknippade med Bush.

Och gällande då Rove så blir det ju till och med lite för mycket. Mannen som stoppade McCain 2000 genom att insinuera att denne hade ett utomäktenskapligt svart barn (McCain har adopterat en dotter från Bangladesh). Rove använder sig av samma dotter nu också, men nu är det för att visa på hur medmänsklig McCain är.

Detta är ju ytterligare ett exempel på McCain är redo att offra allt för presidentposten.
Hans motstånd mot tortyr och hans ogillande av företrädare för den kristna högern har ju sen tidigare fått ge vika för möjligheten att bli president.

Allt detta gör ju det så mycket enklare för demokraterna att knyta Bush runt halsen på honom.

Anonym sa...

Håller med om att knyta Rove till honom är väl magstarkt. Om han kommer göra allt för att vinna får vi se, men han kommer att göra oerhört mycket. Kruxet för honom själv är kanske att hans övertygelse, som trots allt ofta är stark och iblande från mittenkonservativa strömmen, gör att han går för långt i att följa Bushs politik. Han bör passivt distansera sig från Bush, men han kanske inte är omdömesgill nog att göra det. Demokraterna kommer dessutom göra det så svårt som möjligt för honom - han kan trängas in ett hörn där han alltför ofta tvingas försvara Bush. Ingen kul sits.

Anonym sa...

Gaskammare finns i Arizona, Kalifornien, Maryland, Missouri och Wyoming. I ett fåtal stater kan man fortfarande bli hängd. Men en klinisk injektion är idag den överlägset vanligaste metoden ;-)