2008-03-11

Eliot Spitzer

Spitzers "Simple Rule". Valfilm från 2006.David Lettermans topp tio. Ettan är riktigt rolig.Om Spitzer avgår - vilket ju verkar troligt - så kommer Lt. Governor David Paterson träda in. Om ni undrar vad det är för en filur kan ni läsa här.

3 kommentarer:

chall sa...

Jo, Spitzer ska avgå idag - meddelar just nu att han lämnar sin post.

Hans fru står brevid honom, som förut. Det var orsaken till ett skrikgräl på cnn igår kväll mellan två kommentatorer. Detta att "fruarna ska stå där och 'humiliate themselves' etc" [jag kan inte stava på svenska, förudmjukelse? nej....] Det är en stor substory här borta "vad är det som gör at dessa fruar står brevid sina män" samtidigt som alla vet att om kvinnan inte står där är det tokkört - för om hon inte står där är det riktigt illa...

I vilket fall, jag kan inte annat än fortfarande vara fascinerad över att han som varit ansvarig för så mycket med sexhandel själv lallar in i dumlandet. Det känns som om ordstävet "makt korrumperar" är sant...

Sen blir det intressant om han kan komma tillbaka som politiker - han ville ju bli president en gång i tiden och han har två examina varav en i juridik.

chall sa...

eller kanske bara "makt kan göra dig arrogant och tro att du kan komma undan med vadsomhelst".

Tobias Levander sa...

Frasen att använda i dessa sammanhang är "good riddance"! Spitzer var en katastrof, så vitt jag kan förstå.
Paterson verkar vara kunna bli en sällsynt bra och effektiv guvernör. Enligt vad jag vet om honom är det ingen större poäng att utmana honom. Han bör bli omvald, förutsatt att inte Hillary utmanar honom.