2008-03-02

Dött lopp

Det kan gå hur som helst på tisdag när väljarna i Ohio och Texas får gå och rösta. Political Wire har varit snälla och sammanställt de senaste undersökningarna:

Texas Ohio Rhode Island

9 kommentarer:

Anonym sa...

Clinton lär får svårt om siffrorna står sig även om hon med knapp marginal vinner nån eller nåra av dessa viktiga delstater. Vad Hillary behöver, men förhoppningsvis knappast kommer få, är klara segrar med stor bred marginal. Det behöver hon för att kunna ta ledningen eftersom det är proportionell fördelning som gäller hos demokraterna.
/M. Rosendahl

Anonym sa...

Dags att göra bort sig. Jag tippar:

Texas: Obama
Ohio: Obama
Rhode Island: Clinton

Om man lägger ihop skillnaden i procent för de tre staterna tippar jag att Obama får +10 (min tippning ovan Obama uträcknas t.ex. 8+7-5=+10).

Torbjörn C

David Holmberg sa...

Intressant att Clinton ändå lyckas få jämna siffror i opinionsundersökningarna, trots Obamas 11 raka segrar.

för de senaste valen har opinionsundersökningarna snarast underskattat Obamas vinstsiffror. En förklaring skulle kunna vara att några av Clintons supportar anser det kört och struntar i att rösta på själva valdagen.

Jsg tror att Obama vinner samtliga val på tisdag, dvs även Rhode Island.

Enligt Torbjörns metod för procentskillnad ovan, säger jag +15

Anonym sa...

Texas: Obama
Ohio: Clinton
Rhode Island: Clinton

Jag tippar 8-2-6=0
Alltså en knapp delegatvinst för Obama och därmed ytterligare ett steg närmare nominering. Demokratiska partiet delat mitt itu. /M. Rosendahl

Anonym sa...

Texas: Obama
Ohio: Clinton
Rhode Island: Clinton

Någon tidigare sa så tror jag så här också, Clinton vinner fler delstater men ligger under i antal delegater. Fighten fortsätter. Hon kanske hoppas på superdelegater, för att antal delegater är så pass liten(90 i skillnad mot 1,100 totalt för Obama)för henne att kunna hålla ut. Frågan är dock vad det amerikanska folket skulle tycka om nu Clinton skulle använda sina superdelegater vid partikonventet för att få nomineringen fast Obama hade haft totalt sett fler delegater. Inte direkt demokratiskt för det första, och skulle Clinton backa ur stormen av kritik? Tror ej det. Partietablissemanget kommer nog vinna till slut, även om jag hoppas på Obama. Jag hatar att ha rätt, men jag tror det blir så här nu.

Anonym sa...

Jag tror tyvärr att Spair har rätt. Obama vinner valen och Clinton superdelegaterna. Demokraterna tappar därmed legitimiteten i presidentvalet.

Fast McCain gillar nog det han ser.

Anonym sa...

Mycket tveksamt om Clinton kan vinna superdelegaterna om Obama tar hem de folkvalda delegaterna. Superdelegaterna kan knappast gå emot valutslagen, de är rädda om sitt skinn och vill ha en politisk framtid även efter konventet. Nej, det Clintons strateger meckar med nu är istället Michigan och Florida där hon kampanjade som enda kandidat - helt mot partireglerna - och vann. Clintonkampanjen försöker "fuska hem" dessa delstaters delegater och den vägen fixa en seger. Men, det är ytterst tveksamt om de kan lyckas med det tjyv- och rackarspelet. /M. Rosendahl

David Holmberg sa...

Primärvalen gav, Texascaucuset oräknat:

Texas: Clinton (+3.5%)
Ohio: Clinton (+10,1%)
Rhode Island: Clinton (+18%)

Totalt, Clinton +31,8%

Jag hamnade ohjälpligt sist, bäst var M. Rosendahl (fast ändå 32 procentenheter från resultatet)

Anonym sa...

Tack David! 31,8, häpp! Nära skjuter ingen hare. Där ser man vad vinden kan vända snabbt. En effekt månne av telefon-filmen och av att Obama nu inte längre tillåts komma undan så lätt i massmedia även om han fortfarande försöker. Kan bli förödande för honom. Men delegatmässigt har jag förstått det som att Obama vann över Clinton, stämmer det? Nån som räknat?