2008-03-05

Demokraternas kamp fortsätter

Barack Obama vann i Vermont och kommer troligen vinna flest delegater i Texas, men Hillary Clinton tog hem Rhode Island och framförallt tog hon en storseger i Ohio. Dessutom fick hon flest röster i Texas krångliga primärval (som också är ett caucus). TV-bolagen utser henne till vinnare där. Hon kan minst hävda en moralisk seger. Men framförallt är det den stora segern i Ohio, 55-43 med 92 % räknat, som ger henne luft under vingarna igen.

Demokraternas race fortsätter nu till Wyoming om fyra dagar och sen Mississippi om ytterligare tre. Sen är det en lång väntan till stora Pennsylvania röstar 22 april. 6 maj kommer så Indiana och North Carolina och så rullar det på med en handfull stater fram till 3 juni då South Dakota och Montana röstar och 7 juni då Puerto Rico avslutar det hela.

Det gäller nu för Clintons kampanj att fortsätta den väg de slog in på med "red phone"-reklamen. Bli inte alltför negativa, ställ i stället frågan om och om igen vem de vill ska hantera landet i en nationell kris. Kanske kommer väljarna så småningom svara Barack Obama, men hittills har det funkat för Clinton.
Vi får se om medias hårdare granskning av Obama fortsätter och hur han hanterar det. Jag har sagt det hur många gånger som helst i den här kampanjen - det här blir spännande!

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Problemet med den reklamen är väl att den kan få moderata demokrater att svara 'McCain'...

Mathias Sundin sa...

Jo, men det är ett senare problem. En sak i taget =)