2008-02-07

Romney fortsätter sin kampanj

Mitt Romney hade möten med sina topprådgivare i går och bestämde sig tydligen för att fortsätta kampanjen. Stora staterna Texas och Ohio blir kampanjens huvudfokus.

I dag håller Romney tal på CPAC, en inflytelserik konferens för konservativa som hålls varje år. Även John McCain ska tala där senare idag. Han nobbade, som enda republikansk kandidat, konferens förra året. McCain har fortfarande problem med de allra mest konservativa i valet och talet blir därför mycket viktigt för honom.

Egentligen borde både Romney och Huckabee hoppa av. Ingen av dem har någon chans att vinna mot McCain. Men just eftersom de är två så kämpar de nog vidare. För skulle den ena kasta in så gynnar det helt klart den andra, eftersom de ofta slåss om samma väljare. Båda hoppas att den andre ska blinka först.

Schemat för CPAC:

Thursday, February 7
Vice President Dick Cheney - 11:00 AM
Governor Mitt Romney - 12:30 PM
Senator John McCain - 3:00 PM
Congressman Ron Paul - 4:30 PM

Friday, February 8
President George W. Bush - 10:20 AM

Saturday, February 9
Governor Mike Huckabee - 9:00 AM

7 kommentarer:

Peter sa...

Romney blinkar först.

chall sa...

well, nu har Romney "suspenderat" sin kampanj. Jag undrar vad det kan ha för svensk översättning, tagit en paus? pausar? avstannar?

Visserligen är det inte likadant som inom demokraterna med "suspension" men fortfarande är det klar skillnad på att dra sig ur och avstanna: "On the Republican side, decisions on how to allocate delegates is left to the state parties.

On the Democratic side, a candidate who "suspends" is technically still a candidate, so he or she keeps both district and statewide delegates won through primaries and caucuses. Superdelegates are always free to support any candidate at any time, whether the candidate drops out, suspends or stays in."

jaja, vi får väl se om Huckabee nu stannar kvar och ser hur mycket röster han kan få (kanske kan slå McCain?!) eller om han också drar sig till paushörnet och börjar förhandla med McCain om vem som ska bli den där vpn..

Anonym sa...

Ha ha äntligen. Nu kan Huckabee bli president. Jag säger en sak alla stater som Mitt Romney skulle ha vunnit i väster utom möjligen New Mexico kommer nu att gå till Huckabee och McCain har redan vunnit i de flesta delstater som är hans.

Ursäkta att mitt inlägg var lite ogenomtänkt och jag tror faktiskt att Mitt Romneys väljare lika gärna går över till McCain som till Huckabee. Tycker att Mitt Romney och McCain är rätt lika. Tycker att han gav upp lite väl lätt. Han gjorde faktiskt ett bättre val än Huckabee på supertisdagen och är fortfarande tvåa. I både opinionsundersökningarna och i andra i antalet delegater. Dags att spekulera lite.

Kansas en stat som hade kunnat gå till både Romney McCain och Mike Huckabee. Ligger i bibelbältet och har en stor baptistik befolkning fördel Huckabee. Senator Sam Brownback som är en stark företrädare för de ståndpunkter jah har stödjer McCain fördel för McCain men Brownback är katolik och jag tror inte baptisterna lyssnar på Brownback. Men jag är rätt säker på att McCain vann i Oklahoma på grund av Tom Coburns stöd. Ett caucus fördel Mitt Romney men nu har han dragit sig ur så han får räknas bort. Även fördel för Ron Paul. Om jag får gissa blir det Huckabee.

Washington en nordligare variant av Kalifornien McCain

Louisiana ligger i sydstaterna med en stor baptistisk befolkning men andra halvan av befolkningen är katoliker och katoliker röstar inte på Huckabee utan föredrar McCain fördel McCain. Jag tippar på ett jämnt val mellan Huckabee och McCain.

District of Columbia McCain

Maryland ligger i sydstaterna fördel Huckabee men samtidigt en delstat där majoriteten röstar på demokraterna fördel McCain även där jämnt mellan de båda.

Virginia sydstaterna McCain

Guam McCain

Wisconsin Huckabee eller McCain annars Romney

Amerikanska jungfruöarna McCain

Puerto Rico katolskt McCain

Amerikanska Samoa McCain

Ohio Huckabee annars Romney

Rhode Island katolskt i New England McCain

Texas Huckabee

Vermont McCain

Mississippi Huckabee

Pennsylvania McCain

Indiana Huckabee

North Carolina Huckabee

Nebraska Huckabee

Kentucky en sydstat Huckabee

Oregon samma som Washington McCain

Idaho skulle ha gått till Romney 25 % mormoner misstänker att mormonerna kommer att gå till McCain McCain

South Dakota Huckabee

New Mexico McCain

Stater som Huckabee har chans att vinna i sammanlagt 684 delegater räknar med 684 delegater eftersom han skulle vinna de flesta delegater i dessa stater om han vinner samtliga och han skulle få delegater från andra stater.

Sammanlagt 881 delegater för Huckabee. Men 1024 delegater för McCain eller 1000 24 går säkert till Ron Paul. Det blir McCain.

Kommer ihåg hur jag kände sådan entusiasm första gången jag läste på Huckabees hemsida och vilken lycka jag kände när han vann i Iowa och när han ledde i opinionsundersökningarna. Men Rudy Guiliani är borta som tur är.

Anonym sa...

Huckabee är en religiös fanatiker som dessutom är ganska illa omtyckt hos många konservativa i USA, dels pga av att många enbart ser honom som en spoiler för Romney och dels pga av hans ekonomiska politik. Huckabee skulle vara fullständigt chanslös i ett presidentval och kommer med största sannolikhet heller inte att bli republikanernas kandidat.

Å tacka Gud/The Flying Spaghetti Monster/Russell's Teapot för det. ;)

Anonym sa...

McCain är också illa omtyckt av många men tydligen även väldigt populär och även Mitt Romney var illa omtyckt. Den enda kandidaten som inte var illa omtyckt av några var Fred Thompson och han hoppade av.

Tror knappast att Huckabee skulle vara fullständigt chanslös i USA är nämligen folk i allmänhet religiösa fanatiker. Det finns det opinionsundersökningar för.

Anonym sa...

Dessutom är de flesta amerikanska konservativa inga konservativa utan på sin höjd moraliska liberaler. Som mest är intresserade av att tjäna pengar och se efter sina egna intressen.

Anonym sa...

James Dobson endorsar Mike Huckabee.

http://www.lifenews.com/nat3713.html

Ursäkta att det blev lite mycket.