2008-02-09

Huckabee vann i Kansas

Mike Huckabee vann i överlägsen stil Kansas caucus. Han vann med över 60 % av rösterna mot John McCains ca 24 %. Ron Paul nådde ca 11 %.

4 kommentarer:

Peter sa...

Här ser vi skälet till att Huckabee inte lägger ner kampanjen. Han är troligtvis ute efter vicepresidentsposten.
Resultatet visar ju återigen att McCain inte är en enande kandidat och att han har ordentliga problem med röda stater.

Finns ju en chans att den kristna högern får för sig att ställa upp med en egen kandidat i höst om de inte får något som de accepterar.
Det här resultatet och även de från tidigare röda stater avskräcker ju precis inte.

Antalet som röstar är ju också intressant. Om valdeltagandet är högt så tyder ju det på att McCain verkligen inte lockar som kandidat. Är det lågt så är det ju illa för senare stater om McCain har svårt att få ut republikaner att rösta på honom. Det betyder ju att han kommer att få ägna tid och pengar till att få ut folk att rösta.

Tid som han behöver för att få partiet att acceptera honom och pengar som behövs för presidentvalet.

Tobias Levander sa...

Som det nu verkar går Obama mot en storseger i kväll. Det är iofs inte oväntat, då de flesta delstater hållit partiomröstningar, caucuses, vcilket gynner Obama, som har fler engagerade anhängare.
Jag är tveksam till att McCain ger viceposten till Huckabee av den enkla anledningen att Huckabee inte vet ett dyft om utrikes- och säkerhetspolitik. McCain väljer nog en mer erfaren rikspolitiker.

chall sa...

Jag tycker att det är lite kul att Ron Paul får röster hela tiden. Visst, det är inte många men det är stadigt 4-7% ch nu hela 11%... kanske kan han få lite möjlighet att få lite plats på konventet när de ska finslipa politiken och allt det där ;)

Vad gäller Huckabee vet jag inte vad ajg ska tro. Jag tror verkligen inte att han kan ta nomineringen från McCain men visst, han kanske kommer kunna vinkla McCain mot det konservativa hörnet - men frågan är ju varför? Och nej, jag hoppas verkligen på att McCain inte tar Huckabee som VP. Tänk om M dör tidigt och H får ta över presidentposten? huuu... ;)

Peter sa...

Huckabee vinner också även Louisiana, Washington kan McCain fortfarande vinna.

Huckabee vinner de röda staterna och McCain kanske vinner den blåa....

Man kan också undra över det stora antalet röster på Romney. Louisiana hade ett vanligt primärval så beronde på hur långt i förväg väljarna kunde rösta så kan de cirka 9800 rösterna på Romney vara tidiga röster.

Dock, I Washingtons republikanska caucus så har just nu runt 1900 (16%) röstat på Romney... McCain leder med runt 3000 röster...
Har ju svårt att se dessa röster som något annat än proteströster lagda mot McCain...