2008-02-19

Ditt och datt

15 miljoner på 15 dagar. Det har Hillary Clinton fått in. Inte illa.

Politico funderar hur Hillary Clinton kan vinna. De har pratat med strateger som är inne på att det enda hon kan göra är att få ner Obamas siffror, inte få upp sina egna. Hon måste alltså hitta sätt att attackera som funkar. Bland annat tycker de att hon bör få väljarna att ställa frågan till sig om Obama törs använda vapenmakt för att skydda nationen.

Obama-kampanjen satsar hårt på att försvaga två av Clintons huvudpelare i hennes väljarstöd, hispanics och arbetare. I Texas fokuserar de på hispanics och i Ohio på arbetare.

Ni som spelar President Forever vet vem Tim Pawlenty är. Han är guvernören i Minnesota som alltid endorsar John McCain långt före alla andra guvernörer gör sina val. Även i verkligheten är han en mycket trogen McCain-supporter. Så trogen och intressant att hans namn ofta nämns i spekulationerna kring vicepresidentkandidat.

Hillary Clintons kampanj och hon själv framhöll i helgen att de tror att kampen avgörs i juni. Det betyder att de siktar på att utkämpa samtliga valen i samtliga delstater. Om inte Obamas försprång blir för stort innan dess.

Del två av "Just words" är ute på YouTube.

1 kommentar:

David Holmberg sa...

Enligt politico.com verkar det vara republikanerna som ligger bakom de här YouTube-attackerna. Redan i morse, innan klippet hamnande på YouTube, citerade dom det på sin hemsida www.gop.com

De benämner honom "Copycat Candidate"