2008-02-27

Demokraternas sista debatt?Demokraternas kanske sista debatt, den tjugonde i ordningen. Denna gång i Ohio. De flesta ansåg att det blev hyfsat jämnt skägg med en viss fördel för Barack Obama. Inte det som Hillary behövde för att stoppa hans framfart med andra ord. Debattens inledning handlar om Hillary Clintons hårda ord över Obamas flygblad. Det gick snabbt över till själva sakfrågan som avhandlades under 16 minuter trots programledarens protester.

1 kommentar:

Anonym sa...

För er som inte har sett debatten: "sakfrågan" innebar public health care, som de diskuterade under 16 minuter. Debatten (totalt 90 min.) täckte också det vanliga: Irakkriget, hur arbeten ska hållas kvar i USA (med mycket debatt om NAFTA). Clinton attackerade också mycket baserat på att hon har gjort något, medan Obama bara har pratat. Några videoklipp från tidigare tal var också inlagda.

Obama tycker jag var en rätt så klar vinnare. Clinton attackerade riktigt mycket (som hon var tvungen till, det var rätt gjort) men hon lyckades inte tränga igenom riktigt och Obama behåll lugnet hela tiden och försvarade sig bra.

//Mattias