2008-02-05

Dagen D

Det känns som väldigt lång tid har gått sedan New Hampshire men det är inte ens en månad. Det motsvarar dock en mindre evighet i politiken. Jag har tagit ledigt från jobbet i morgon så ni kommer kunna följa rapporteringen här hela natten. Varmt välkomna!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Blir till att zappa mellan din blogg och C-span.

Krigsblogg 2007 sa...

Vet någon om det finns fler kanaler, förutom c-span och CNN.com (jag tål inte cnn.com), som streaamar valet över nätet?

Anonym sa...

Kanonfin service Mathias! Känns som lilla julafton när supertuesday äntligen är här! Man har väntat länge. Förhoppningsvis får vi glädjas åt John McCains segerfest på nätet framemot småtimmarna... Härligt! Go Mac Go! /M. Rosendahl

Peter sa...

MSNBC streamar live, bara att gå till deras hemsida.
Dock, beroende på varför du ogillar CNN så kanske du inte gillar MSNBC heller...

Har ingen som helst aning om vad Fox News kommer att göra, det går dock inte bra för dem gällande tittarsiffror när det gäller valet.

David Holmberg sa...

Det här är ju spännande, och jag som har möte i morgon bitti.. Funderar starkt på att ta en brakmiddag vid 19-snåret, gå och lägga mig och ställa klockan på ringning klockan 03:00 (fast det känns ju dömt att misslyckas). McCain är nog redan tilldömd segern då, men för Kaliforniens demokratval skulle jag gissa att det är "too close to call".

Anonym sa...

Peter skulle du kunna länka direkt till livestreamingen jag hittar den inte vet inte om jag e blind eller nått men har letat en stund i alla fall... Ha det gott

chall sa...

hihi, då har jag något att se fram emot och kanske kan lägga lite kommentarer eftersom jag i alla fall har tillgång till de flesta olika tvkanalerna här på andra sidan pölen.

Ska bli intressant att se hur det går för Romney i Kalifornien. Jag måste nog säga att han framstått som rätt arrogant och lite lätt desperat de senaste dagarna... men så tyckte jag illa om det där skrattet.

Anonym sa...

Oj såg visst inte den stora rubriken med live coverage på MSNBC.com...
blir en lång och spännande natt nu

Anonym sa...

msnbc
http://www.msnbc.msn.com/id/23000449/

Amerikansk tv är kul, men alltför ofta är det ett gäng i en studio och alla SKRIKER!! Rätt tröttsamt. De skriker hos msnbc också. C-span passar mina öron bättre, men det är lite slump vad de visar. Just i denna stund något från hälsodepartementet.

David Holmberg sa...

Något är fel med opinionsundersökningarna. Hur kan två opinionsundersökningar utförda under samma tid i Kalifornien, med samma fråga, samma antal svarande och samma demografiska uppbyggnad, komma till HELT olika slutsater?

I den ena pollen leder Obama med 49% mot Clintons 36% Zogby

I den andra pollen leder Clinton med 53% mot Obamas 41% SurveyUSA
Båda undersökningarna visar att en kandidat leder stort, klart utom felmarginalerna. Vilken denna kandidat är, tja..?

Anonym sa...

http://www.msnbc.msn.com/id/23000449/
Inget skrik nu, bara schysst coverage!

chall sa...

David> Sen tillkommer även att olika distrikt kommer få olika antal delegater så även om någon av dom vinner % over all betyder det inte att dom vinner delegater.

själv läste jg just en rapport från Reuters som låtsades att "exit polls" var lika värda som själv röstningen... det är ju också en intressant vinkling?!!?

skumt är det iaf.

Anonym sa...

SurveyUSA skall väl vara rätt undermålig? Zogby har väl haft ett genomgående rätt bra resultat? Hörde nåt om att de tom sett resultaten i NH men trott det felaktigt, och valt att inte lita på det? Nån som vet?

jj sa...

Foxnews
http://pages.tvunetworks.com
(vet inte hur lagligt det är, men iallafall...)

chall sa...

Huckabee tog alla delegaterna, 18 st, i West Virginia med sin vinst av 52% av "caucaset/conventionen" (svengelska när den är som sämst.)

Romney kom tvåa med 47% och McCain fick 1 %.

Så, det är upplagt för att Romney återigen kan slänga ur sig, som han gjorde i söndags, att Huckabee tar hans röster och hjälper McCain vinna...

Anonym sa...

observera att resultaten har en felmarginal på circus 4%. Så att ena säger 53%, andra 49% behöver inte vara en effekt av undermålig metod, eller liknande, utan en effekt av felmarginalen.

Peter sa...

Chall, Joe Scarborough anser ju att McCain och Huckabee har gjort upp om att Huckabee får vicepresidentsposten mot att han inte lämnar primärvalet.

Dock, Scarborough är ju för Mitt Romney.
Om han har rätt eller inte får vi ju se för eller senare.

David Holmberg sa...

Jb> Nej, grejen är att de har olika vinnare. Den ena pollen har Clinton som vinnare med 12% marginal. Den andra har Obama som vinnare med 13% marginal. Nåväl, det tar väl 10 timmar eller så innan vi börjar ana vem som hade rätt.

Peter> Huckabee kan nog ha sina för- och nackdelar. Huckabee har kanske stödet bland de konservativa som McCain saknar. Han kan också vara den humoristiska och roliga killen i sällskapet. Å andra sidan verkar Huckabees religösa "kreationist"-syn och som t.o.m. mer än Bush skulle fråga vad "Jesus skulle ha gjort", väcka ont blod hos många mittenväljare.

..hm. min första gå-upp-tidigt plan har misslyckats. Kanske en Power Nap kan hjälpa.

Peter sa...

david, jag skulle inte säga att Huckabee är en lämplig kandidat, att välja honom kommer inte lösa problemen med vissa konservativa väljare. Skulle nog säga att tex Fred Thompson nog vore ett bättre val.

Dock.
Om det nu är sant att McCain och Huckabee har gjort upp och att Huckabee får vicepresidentsposten så är det värt det, med tanke på vad McCain får i utbyte, dvs att Huckabee hjälper till att blockera Romney.

Att lova Giuliani vicepresidentsposten för dennes stöd hade definitivt inte varit värt det.

Tror också att den här typen av taktiskt rävspel kan göra en hel del av de som tycker illa om McCain och hellre ser Romney som den republikanske kandidaten än mer förbannande.

David Holmberg sa...

Peter, du har rätt. Huckabee är nog inte den bästa att fixa konservativa. Det blir intressant att se hur man kommer resonera i det valet.

För övrigt. Zogbys poll i Kalifornien!? SurveyUSA verkar vara mer på hugget.