2008-02-16

Clinton attackerar

Hennes tv-reklam blir allt mer negativ. Denna kan nog räknas till den mest negativa hittills på den demokratiska sidan. Den körs i Wisconsin.Announcer: Barack Obama still won't agree to debate in Wisconsin. And now he's hiding behind false attack ads. Maybe he doesn't want to explain why his health care plan leaves out 15 million people and Hillary's covers everyone.

Or why he voted to pass billions in Bush giveaways to the oil companies, but Hillary didn't. Or why he said he might raise the retirement age and cut benefits for social security. But Hillary won't.

Why won’t Barack Obama debate these differences? Wisconsin deserves better. Clinton: I'm Hillary Clinton and I approved this message.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner bara sådan avsky mot Clintons metoder att det kryper i mig.

Han vill inte debattera henne där - men han är iaf där. Clinton skickar andra personer dit istället. Han har debatterat henne 18 gånger. Arton! Vad mer finns det att prata om?! Dagens väder?
Hennes hälsoplan har redan fallerat en gång, och anses inte kunna gå att praktiskt genomföra. Hon vägrar att redogöra sina låsta filer från sin Vita Huset-tid, eller hennes skatteregister.

Hon är så makthungrig att jag tycker att hon är enbart pinsam. Jag kommer skämmas som tjej om hon vinner, för om det är sådär man ska vara som kvinna för att vinna, då står jag hellre över.

Anonym sa...

Det är ju också lite kul, på ett ironiskt vis, att Clinton själv stryker tv-framträdanden på grund av "tidsbrist", men klagar på Obama när han vill ägna tiden på annat...

Dubbelmoral, någon?

Anonym sa...

(eller om det var ett stopp någonstans, men strykit saker pga tidsbrist gjorde hon.)

Anonym sa...

Värt att notera är att Hillary inte gratulerat Obama till nån av hans 23 segrar i kampanjen av 35 möjliga. Det säger väl en hel del om henne? /M. Rosendahl

David Holmberg sa...

För att vara en 'attack ad' är den inte särskilt hård (jämför med Romneys..), inget direkt nytt där. Att Obama inte accepterat den där TV-debatten som Hillary accepterade är inte svårt att förstå, han har inget att tjäna på det. Dagen efter den senaste TV-debatten steg opinionssiffrorna för Hillary med 7 procentenheter.

Obama leder nu och har gott om pengar till reklam, varför släppa in Hillary i onödan. Hillary och Obama hade agerat på exakt samma sätt som motståndaren gör nu, om rollerna hade varit ombytta.

Det är för övrigt ganska sällan som senatorer blir presidenter, just därför att de ofta blir attackerade på grund av att de stött olika mer eller mindre kontroversiella förslag (bills) i senaten. Oftast är det guvernörer som blir presidenter, dock inte 2008, i år blir det en senator (Hillary, Obama eller McCain).