2008-01-30

Vallokalsundersökningarna Florida

God morgon vänner. Racet i Florida är så tight som opinionsundersökningarna förutspådde. McCain har en ledning med ett par procentenheter i röstsammanräkningen över Romney, samma sak som vallokalsundersökningen kom fram till. Den förutspår också att Rudy Giuliani i bästa fall kommer på tredje plats långt efter McCain och Romney.

Intressant är att McCain vann gruppen som tyckte att ekonomin var viktigaste fråga. En avgörande faktor om han vinner och en styrka inför femte februari. Han förlorade dock de som tyckte terrorism var viktigast till Romney. Det brukar ju vara tvärtom. Kanske därför att Giulani presterade bra i den här gruppen och tog väljare från McCain snarare än Romney. Återigen förlorade McCain republikanerna till Romney men vann stort hos independents. McCain vann också gruppen Cuban-Americans klart över Romney, 50-10. Här kom Giuliani på andra plats med 34 %. Mike Huckabee vann som vanligt gruppen som går oftast i kyrkan och som kallar sig very conservative.

3 kommentarer:

Peter sa...

Giuliani sägs nu ha gjort upp med McCain och kommer att ge sitt stöd till honom.

chall sa...

Det är ju lite lustigt att just Florida, med alla sina militärer som finner såväl terrorismen och ekonomin intressant skulle tro att Romney är bättre på terrorismen... (bekämpa den alltså) Fast det klart, McCain har ju varit en rättfram man om att han är emot tortyr och att alla ändamål helgar inte medlen så kanske spelar det in?

ska bli intressant att se hur siffrorna blir, Romney har ju faktiskt just nu - före Florida - ett övertag bland delegaterna så även om McCain vinner kan det ju blir jämt. Eller ja, det kan ju bli lite hur som haver. Nu gäller det ju bara att McCain ska få till några republikanska röster så att han kan ta hem republikanska delstater med stängda val.

chall sa...

Ahh... det är ju Florida. En stängd stat menar jag. Jag ska hem och äta så jag kommer ihåg lite bättre.

Då ser det ännu roligare ut. Ron Paul lovar dessutom att stanna vägen ut till GOP konventet, eller i alla fall definitivt till efter Super Tuesday nästa vecka.