2008-01-29

Florida i natt

Klockan 19 och 20 stänger vallokalerna amerikansk östkusttid, alltså kl. 01 och 02 i Sverige. Jag har ett möte klockan 8 i morgon bitti men ska på något sätt försöka få till en rapport antingen på natten eller tidig morgon. Det här är ju bara för spännande för att missa. I RCP:s genomsnitt av de senaste undersökningarna leder McCain med 0,6 %.

Vinnaren i kväll får ett bra utgångsläge inför den stora drabbningen den 5 februari. Skulle McCain vinna blir han nästan omöjlig att stoppa är min bedömning. Vinner Romney blir det stenhårt den femte. Vinner Giuliani... ja då är det återigen helt vidöppet. Mike Huckabee känns allt mer ute ur bilden. Han kanske kan vinna Arkansas och någon stat till den femte, men efter det är han ute.

6 kommentarer:

Peter sa...

Efter Florida så är det en kandidat som kan packa ihop och åka hem. Giuliani. Det då han nu även tappat både Kalifornien och New York.
Kommer att bli intressant att se var hans väljare går någonstans.

Tittade på Huckabee för någon dag sedan och han ledde då i fem sydstater som har sina val den femte. Det var äldre undersökningar, minst två veckor gamla, och saker har troligtvis förändrats. Å andra sidan så kan man fråga sig vem av Romney och McCain som dessa väljare skulle rösta på.
Att han samlar ihop ett gäng delegater kan ju även användas för att ge honom en vicepresidentspost.
Tror han är klart mer intresserad av den möjligheten än Giuliani.

Paul, som troligtvis är den ende av kandidaterna förutom Romney som har pengar kvar kan ju fortsätta ett tag till, uppenbart så drivs han av andra saker mer än att bli president...
Kan dock tänka mig att han precis som Kucinich kan bestämma sig att återvända hem för att satsa på valet till representanthuset där han utmanas av en man som tidigare jobbade för honom.
Detta såvida han inte väljer att ställa upp som oberoende kandidat.

Har inga som helst planer att gissa vinnare. McCain eller Romney.

Frågan är hur negativt det kommer bli inför femte februari dem emellan. Nu har ju även McCain började med negativ reklam...

Om Romney förlorar, hur mycket mer av sin förmögenhet är han då villig att satsa?
Om McCain förlorar, hur går det då för hans pengainsamlande?

Anonym sa...

Starkt jobbat Mathias om du får till en rapport före 8-mötet så vore det kanon! Visst är det spännande... Jag håller på Rudy och har så gjort hela tiden, men hans strategi ser inte ut att vara vinnande. McCain får bli mitt tips. Snopet om Giuliani inte ens skulle komma in i matchen.

Underbart när man kan följa valet så här nära tack vare internet óch inte minst din spännande blogg Mathias, när man tyvärr inte kan åka "over there". Är snart trebarnspappa så det är de få lediga minuter man får som går till att bl.a. följa primärvalen i USA.
/M. Rosendahl

Peter sa...

NY Sun skriver nu också om hotet mot Giulianivarumärket.

Får nog säga att det redan är skadat, och stannar han kvar och även förlorar New York...

David Holmberg sa...

Detta blir intressat, för republikanerna är ju detta en winner-take-all delstat, blir intressant att se hur liten marginalen blev till slut. Förmodligen ingen ide ens för en intresserad svensk som jag själv att vaka i natt, det lär dröja långt inpå morgonen innan någon projected winner fås.

För demokraterna blir det ju inga delegater, dock kan säkert valresultatet påverka opinionen. Hillary behöver ju en push nu efter motgångarna på sistone. Allt annat än en klar vinst för henne med minst 7-8% får nog betecknas som en besvikelse.

Peter sa...

Information från vallokalundersökningar verkar läckt ut innan alla vallokaler har stängt.

McCain 34.3 percent
Romney 32.6 percent
Giuliani 15.3 percent
Huckabee 12 percent

Dessa skall dock inte innehålla röster avgivna innan valdagen.

Går ju direkt att säga att det handlar om McCain och Romney och ingen annan.

Tobias Levander sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.