2008-01-06

Republikanska debatten avslutad

Jag har lite svårt att avgöra vem som vann och vem som förlorade. Mitt Romney var ofta i centrum för debatten och jag tror han tog en del poäng i immigrationsfrågan och att John McCain tappade några där, likaså Rudy Giuliani lite grann. McCain var annars bra när han pratade om national security. Hans jabbar mot Romney vet jag inte om de funkade. "You really are the candidate of change", sa han och skrattade. Jag vet inte det gick hem hos väljarna.

Mike Huckabee fick in en del av sitt budskap men dominerade inte debatten som en front runner ska göra eller som han gjorde i debatterna i december.

Så fort Fred Thompson öppnar munnen börjar jag tänka på annat så jag kan tyvärr inte kommentera honom mer.

Ron Paul var som vanligt och som Rudy sa: "Boy, we are going to miss you tomorrow" och menade att Paul inte är med i Fox News debatt imorgon och de därmed får puckla på honom om utrikespolitik.

5 kommentarer:

Daniel Andersson sa...

Haha, Fred Thompson är bara pinsam. Jag förstår inte varför han försöker hålla sig kvar, debatterna förbättrar knappast hans siffror, om de nu kan sjunka så mycket mer...

Jag tyckte att McCain som vanligt gjorde gav ett väldigt bra intryck, om man bortser från ett par misslyckade påhopp på Romney.

Tobias Levander sa...

Ännu en gång bevisas att McCain bör bli republikanernas presidentkandidat, även om nomineringen kommer åtta år för sent.

Tobias Levander sa...

Rätta mig om jag har fel, men Rudy Giulianis kandidatur verkar redo för sista smörjelsen.

Peter sa...

Tobias, Rasmussen har en ny nationell undersökning där de har ställt mot Obama mot både Giuliani och Romney. Obama vinner 47%-37% mot Giuliani och med 45%-39% över Romney. Vi får se om de här siffrorna kommer att stå sig i andra undersökningar, om de gör det så är det illa för Giuliani som framställt sig som den kandidaten som bäst kan slå demokrater.

McCain har ett stort problem som inte Giuliani och definitivt inte Romney har. Pengar. Om inte McCain får in mer pengar snart så kommer han tvingas acceptera pengar från staten, han kommer då att ha ett tak på hur mycket pengar han får spendera fram till förste september.
Detta i kontrast till Obama som hittils inte har haft några som helst problem med att samla in pengar, han nådde målet att samla in $100 miljoner förra året och han har fått donationer från mer än 500,000 bidragsgivare som han kan kontakta för mer pengar.

Förövrigt så var Giulianis kommentar till Paul fånig. Hade gärna sett vad publiken gav för respons till det svaret.
Men snällt av Fox News att skydda Giuliani från Paul. För Giuliani kan inte komma efter Paul igen. Hur mycket han än hävdar att New Hampshire inte är viktig.

Peter sa...

Giuliani berättade under debatten återigen om hur han lämnade tillbaka $10 miljoner till en saudisk prins som hävdade att amerikansk politik i mellanöstern var en delorsak till attackerna 11 september.

Han hade dock inte några som helst problem att fyra år senare få bra betalt för att arbeta för staten som hjälpte Khalid Sheikh Mohammed, mannen som planerade 11 september, att fly 1996.

Sant, de $10 miljonerna var katastrofhjälp till New York medans de minst $4 miljonerna han tjänande på arbetet för Qatar hamnade direkt i Giulianis ficka.
Det kan ha påverkat hans beslut...