2008-01-30

Inget klart besked, men Giuliani hoppar av

Nu ska Rudy Giuliani tala - och jag får snart sova. Han tackar sina motståndare, McCain, Romney, Huckabee och så kommer han till slut ihåg Ron Paul. Som vann alla debatter, säger Rudy med ett leende.

Han säger: We ran a campaign...

Han verkar nästan lättad. Skrattar, ler och ser väldigt glad ut för någon som precis fått reda på att han inte kommer bli USA:s nästa president. Han har väl länge insett att han så är fallet, men slipper nu fortsätta låtsas.

Om ett endorsement av McCain kommer snabbt kan man ju undra om han ändå inte kan tänka sig en vicepresidentpost på hans ticket.

Bakom honom står en snubbe med historiens fulaste solglasögon...

Nu pratar han till och med om sitt liv i dåtid.

Inget definitivt besked om han hoppar av, men indirekt så var det det. Han pratade i dåtid, han nämnde ingenting om en fortsatt kampanj, gjorde inget för att peppa trupperna för att kämpa vidare och så vidare.

Rudy Giuliani var den omöjliga presidentkandidaten i det republikanska partiet. Länge såg det ut som han trotsade tyngdlagen men tillslut drog den ner honom.

9 kommentarer:

David Holmberg sa...

Ser mer och mer ut som att McCain blir presidentkandidaten nu. Han leder, har vind i seglen och opinionsmätningar ger honom övertag i de större staterna. Vill Romney plocka ut ännu mer pengar ur sin egen ficka och köra på med ännu mer TV-reklam?

Clintonkampanjen kommer nog spinna på hennes seger, trots att den inte gav delegater. Trots allt var det fler demokratiska röstande i Florida än i alla andra stater som redan hållit primärval tillsammans. Obamakampanjen gör nog bäst i att bara ignorera det. Att förlöjliga Floridavinsten skulle vara att förlöjliga Floridas demokrater, och hur viktiga de sedan är i ett presidentval vet vi ju.

Robert Nordman sa...

Dagens bragging rights:
Hämtat från just denna blogg, december 2004

"Om John McCain verkligen ställer upp -- och det hoppas jag han gör -- ska det nog mycket till för att inte han skall ta hem det hela."

Jag grundade det bland annat på att ekonomin skulle bli väldigt viktig denna gång.
Som det heter: "I told you so!" :-P

Peter sa...

robert nordman, McCain är troligtvis inte kandidaten att satsa på om ekonomin är viktig...
Han har andra styrkor.

Robert Nordman sa...

Peter: Men de som nu, i primärvalen, har lagt sin röst på McCain har i synnerligen hög grad varit de som tyckt att ekonomin var viktigast. Specifikt då en "runaway deficit"

Anonym sa...

undra hur läget hade sett ut om Giuliani kampanjat 100% i Iowa och NH

Peter sa...

robert nordman, jag vet. Man kan dock ibland undra över hur väljare tänker. Han får ju även flest röster av de som vill ut ur Irak. Också sett opionsundersökningar där han vann över Giuliani gällande väljare som vill att aborter skall vara lagliga. (McCain är abortmotståndare, Giuliani är det inte.)

andrigo, Giuliani kampanjade både i Iowa och New Hampshire. I New Hampshire så var han tvåa gällande både antalet kampanjestopp och hur mycket pengar han spenderade.
Gissar att det svarar på din fråga.

Peter sa...

John Edwards hoppar nu även av.

Anonym sa...

Fan va skönt...
Giuliani som president hade varit en mardröm och McCain är det bästa alternativet, medans Romney är ett helt okej andrahandsalternativ.

Anonym sa...

Jo väljare tänker så här. Om du ser på vallokalsundersökningen http://www.msnbc.msn.com/id/21228171 är det så att utav de som anser att presidenten skall dela deras värderingar alltså har samma åsikter som de själva röstade endast 20 % på John McCain medan 28 och 35 % röstade på Mike Huckabee respektive Mitt Romney. Däremot röstade 52 % utav de som vill ha den presidentkandidat som har bäst chans att vinna på John McCain. Det är alltså andra frågor än kandidatens egna åsikter som spelar roll för de flesta som röstar på McCain. Dessutom är man knappast republikan för att förespråka aborter.

Samma sak med de som anser att ledarskap är viktigast respektive åsikter. Av de som anser att åsikter är viktigast röstade 27 % på John McCain medan de som förordar ledarskap och personliga kvaliteer röstade 44 % på John McCain.

Sedan kan McCain vara lite tveksam han stödjer fortfarande till viss del embryonisk stamcellsforskning även om han inte vill att man skall skapa nya embryon. Han har uttryckt tveksamheter till att utse för konservativa domare. Det har ryktats om att han skulle utse abortförespråkare som Joe Lieberman och nu senast Rudy Guiliani som vicepresident. Han anses inte vara tillräckligt engagerad i abortfrågan. 1999 yttrade han även detta:

"I'd love to see a point where it is irrelevant, and could be repealed because abortion is no longer necessary," "But certainly in the short term, or even the long term, I would not support repeal of Roe v. Wade, which would then force X number of women in America to [undergo] illegal and dangerous operations."

http://www.lifenews.com/nat3601.html

Men samtidigt har han stöd ifrån senatorer som Sam Brownback och Tom Coburn.