2008-01-09

Hur orkar dom?

John McCain är redan i Michigan och ska snart tala på ett event där. Snubben är 71 år!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fråga till redaktören:
Michigan har, om jag inte tar fel, inte blivit tilldelade några delegater pga att de flyttade valen utan att få det gk. Är beslutet om att inte tilldela dem ngr. delegater skrivet i sten? Och hur är läget med Florida?

Hälsar
Patrik

Anonym sa...

Det är hos demokraterna där Florida och Michigan blivit av med alla sina delegater. Hos republikanerna har Michigan förlorat hälften av sina delegater och har nu 30 stycken på spel...

Peter sa...

CQ Politics har en bra översikt över primärvalen.

För republikanerna så har Florida även förlorat hälften av sina delegater och har nu bara 57.

Läget i Michigan för demokraterna är rätt så intressant om DNC kommer att ge Michigan tillbaka sina delegater vid ett senare tillfälle:

"Biden, Edwards, Obama and Richardson have withdrawn their names from the Jan. 15 primary citing the DNC's Feb. 5 cut-off date and the state Supreme Court ruled against an effort by the state legislature to force the candidates to put their names on the ballot. Currently the Democratic ballot lists Clinton, Dodd, Gravel, Kucinich or Uncommitted and includes a write-in option."

Förövrigt så har kandidaterna inte gjort samma sak när det gäller Florida, alla är fortfarande kvar på valsedlarna. Man kan nog tänka sig att om DNC inte ger Florida några delegater så kommer det att påverka hur Florida röstar i presidentvalet.

Patrik sa...

McCain håller ångan uppe just för att bevisa att hans ålder inte ska utgöra ett hinder. Därtill har han bra gener http://firstread.msnbc.msn.com/archive/2008/01/06/554820.aspx