2008-01-03

Huckabee på Leno, Clinton på Letterman

Mike Huckabee lämnade i går Iowa för några timmar för att åka till LA och medverka i Tonight Show med Jay Leno. Ett drag som diskuterats en del. Är det verkligen smart av Huckabee att lämna Iowa, som hans öde hänger på, för att åka till Hollywood och dra fler vitsar? Mot det ställs att Huckabee är perfekt för Leno-formatet. Som en tidigare kille från Hope, Arkansas, Bill Clinton, sagt så är det inte konstigt att Huckabee klättrat i opinionen, han är ju den enda som kan vara avslappnad och dra en vits. Precis som Bill Clinton spelar Huckabee ett instrument, och han tog naturligtvis med guran till Leno och lirade med bandet. Ni kan se framträdandet här och här.

Hillary Clinton medverkade inte som gäst hos David Letterman, men introducerade honom från Iowa med dessa ord:

“Dave has been off the air for eight long weeks due to the writers’ strike. Tonight he’s back. Oh well. All good things come to an end.”

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underhållningsvärdet på din blog har skruvats upp ännu några snäpp i och med din närvaro i NH. Tack för bra rapportering!

Det jag undrar är vad som diskuteras som osmart med att Huckabee framträder i Leno. Jag menar, Iowabor ser väl också på Leno? Ger inte ett framträdande i Leno betydligt mer exponering än en eftermiddags kampanjande på plats? Med samma drag fortsätter han ju även att etablera sig nationellt.

Peter sa...

Kan ha varit en smart drag av Huckabee. Strejken bland manusförfattare i USA är ju inte slut, men trots det så är ju bland annat Leno och Letterman tillbaka. Skillnaden är dock att Letterman har slutit ett avtal med WGA (manusförfattarnas fackförening), medans Leno inte själv kan göra det. Detta betyder att anslutna manusförfattare inte kan skriva åt Leno och att för den delen Leno inte kan skriva åt sitt program heller (vilket han har gjort..). Hursomhelst, genom att ha medverkat i Leno så har Huckabee korsat strejklinjen vilket inte går hem hos de som stödjer de som strejkar. Skulle dock tro att det går hem hos en hel republikaner.

Mot det talar att han tidigare har uttalat stöd för de strejkande och att han återigen har påvisat att han verkar vara helt ovetande om många saker då han också sagt att han trodde att Leno hade slutit ett specialavtal.

Har svårt att tro att någon av demokraterna kommer att medverka hos Leno eller Conan innan strejken är över.

Huckabee kommer även förövrigt att medverka hos Ferguson, vars program också produceras av Letterman så det omfattas av Lettermans avtal.

Mathias Sundin sa...

Andrigo: Tack! Det är väl just symbolvärdet att han lämnar Iowa när det är så nära omröstning som diskuteras. Precis som du säger kollar Iowabor också på TV plus att han måste blev mer välkänd nationellt.