2008-01-19

Hillary Clinton vinner enligt exit poll

Enligt vallokalsundersökningen i Nevada vinner Hillary Clinton. Ett större antal kvinnor än män har gått och röstat (59-41) och kvinnorna röstade på Clinton (47-31). Obama vann männen men bara med minsta möjliga marginal 40-39.

John Edwards är långt efter på 15-16 %. Dags att hoppa av?

Clinton klarar också att matcha Obama hos independents, 33-33.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hillary vinner och är motståndaren för den republikanske reprensentanten med all sannolikhet i presidentvalet. Inte förvånande när man ser hur halvtaskigt Obama för sig i debatterna. Han tar ju för böveln inte upp de kastade handskarna, och han tar inte upp de för Hillary känsliga frågorna, tex om handlingarna från Vita Huset tiden eller de om det enorma ekonomiska stödet från Saudiska regimen och från Dubai-regimen, eller om stödet från de banker som nu är i trubbel pga. subprime-lånen. Man undrar vad som håller Obama tillbaka när hon tvålar till honom så fort hon kan? Har Hillary en grym hållhake eller är mannen för dumsnäll? Obama kan inte besegra Hillary med kramar och pussar, det är ett som är säkert...
/M. Rosendahl

Anonym sa...

Obama måste bli tuffare.
Annars har inte mycket att hämta.
Kan vara så att Obama inte är mogen att möta en så skickliga politiker
som makarna Clintons.

Tobias Levander sa...

Nevada avgör knappast någonsin men bevisar en gång för alla att John Edwards kampanj kollapsat. Han fick (med runt 90% av distrikten räknade) knappt 4% av rösterna, trots att vissa rätt ansedda förståsigpåare för inte så länge sedan sagt att Edwards faktiskt har en chans att vinna i Nevada.
Vi vet nu också till nästa gång att stöd från den viktiga fackföreningen Culinary Workers inte avgör den demokratiska partiomröstningen.