2008-01-22

Erixon på plats

Dick Erixon är nu i Florida för att följa primärvalet där på plats. Rekommenderad läsning. Tak snela internet för bloggarna. (Copyright Niklas Frykman)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser jag framemot. Dick Erixon är en av de absolut bästa svenska politiska anlytiker jag känner till. /M. Rosendahl

Peter sa...

Kommer att bli klart intressant att läsa hans analys av det republikanska primärvalet. Speciellt då gällande Giuliani.

Gissar dock att om trenden från de senaste opionssiffrorna står sig så kommer Florida kännas klart kallare än 25 grader för honom... Tror också att pratet om att vi är orsaken till den globala uppvärmningen från den som nu ser ut att leda i Florida, miljömuppen McCain, kommer att kyla ner temperaturen ytterligare...

Dock om Giuliani trots allt skulle lyckas bli vald till president så kommer ju inte någon land våga gå emot honom (eller för den delen någon amerikan). Detta då om han använder sin makt som president på samma sätt som han gjorde med den makt han hade som borgmästare i New York.
Riktiga ledaregenskaper.

Anonym sa...

Ja, hoppas Dick kan njuta av de 25 grader han lär få i Florida. "Miljömuppen McCain" hehehe, ja nåt dumt har han sagt om CO2, men miljömupp e han då inte. /M. Rosendahl

Peter sa...

M Rosendahl, han anser det råder konsensus att den globala uppvärmingen händer just nu, att det är ett stort problem och att människan har orsakat den.
Enda skillnaden mellan honom och Al Gore är ju att han har något annorlunda idéer om hur det skall lösas....

Miljömupp alltså.


2001 hade han planer att byta parti och bli demokrat. 2004 inledde han kontakter med Kerry om att bli dennes vicepresident.

Inga av demokraternas kandidater har ju haft några planer på att byta parti på senare tid. Även om Clinton en gång i tiden var republikan, dock var ju det lite av en ungdomssynd, till skillnad då från Giuliani som bytte parti klart senare i livet...

Anonym sa...

Tja, jag tror att det hela slutar med att Dicks skarpa hjärna endorsar Alan Keyes. Mer extremism och galenskaper åt alla...

Peter sa...

Anonym, det skulle inte förvåna mig.

--

En ny undersökning från Florida visar på den allt annat än positiva trenden för Giuliani.

Dock för de som fortfarande tror på Giuliani så rekommenderar jag Intrade. Marknaden har talat och det är definitivt dags att köpa, både då gällande hans chanser i primärvalet i Florida, men även gällande hans chans att bli presidentkandidat för republikanerna. Kan vara något att satsa sina pensionspengar på kanske ? Uppenbart så har ju marknaden allt fel här.

En liten varning dock. En av Giulianis tidigare kampanjtoppar i South Carolina, Thomas Ravenel, som fastnade med mindre än ett halvt kilo kokain förra året kommer att få sin dom den 28 januari. Lyckligtvis för Ravanel så istället för maxstraffet 20 år så kommer han troligtvis bara få runt 10 till 16 månader.
Olyckligtvis för Giuliani så är den 28 januari dagen innan primärvalet i Florida...

Tobias Levander sa...

Dick verkar sakta ställa in sig på att McCain kommer att bli republikanernas kandidat, att döma av hans senaste bidrag:
http://erixon.com/blogg/?p=131