2008-01-10

Ditt och datt

Mike Huckabee har kommit ut med en ny reklamfilm som kommer köras i Michigan.

David Plouffe, Obamas kampanjmanager, skickade idag ut ett intressant strategimemo. Han menar där att de är bäst organiserade i de sex delstater som har caucus den 5 februari. Han avslöjar också att kampanjen fick in 22,5 miljoner dollar förra kvartalet och att de har fått in åtta miljoner dollar under de åtta första dagarna 2008.

Precis som det ryktades om igår så fick idag Barack Obama stöd av två tunga fackföreningar i Nevada, som röstar den 19 januari. Culinary Workers har 60 000 medlemmar och är viktiga markoperationen i delstaten. SEIU, den andra fackföreningen, har 17 5000 medlemmar i Nevada.

Ordföranden i Clintons kampanj, Terry McAuliffe, pratade idag med media och meddelade att kampanjen fick in 24 miljoner förra kvartalet och fått in tre miljoner hittills i år. Sedan vinsten i NH har de fått in 750 000 dollar online. Han meddelade också att de flesta kostnader för januari är betalade och de igår hade över 25 miljoner dollar i kassakistan.

Enligt AP så genomför Michael Bloomberg undersökningar i samtliga 50 delstater för att se om han ska ställa upp i presidentvalet.

Ron Pauls kampanj svarar på The New Republics artikel. Billy McCormack skriver en hel del om storyn på nya bloggen Come to think of it.

Mitt Romney träffade idag finansiärer i Massachussetts idag och meddelade då att han nu satsar på Michigan och lägger alla resurser för TV-reklam där. Därmed ingen TV-reklam i South Carolina och Florida.

Dick Erixon funderar på vem som kan bli vicepresidentkandidat.

4 kommentarer:

chall sa...

Det verkar ju som om Romney lutar åt att göra som Giuliani gjorde i Iowa och NH... jag vet inte om jag tror det är smart men å andra sidan är södern så knoservativt och både Thompson och McCain har starkt stöd där nere, Huckabee med och så var det mormonspöket som inte funkar söder om TN gränsen...

Det blir en intressant 5 februari natt, eller 6 feb på morgonen när jag väl är hemma i mitt lilla södern.

Ola J Hedin sa...

Vem vinner/förlorar på om Bloomberg ställer upp?

Anonym sa...

Bloomberg ligger definitivt närmare demokraterna än republikanerna, så gissningsvis vinner GOP.

Anonym sa...

Ja det är ju typiskt att en sådan som Dick Erixon har Rudy Guiliani och Condoleeza Rica som favoriter.