2008-01-20

Det lutar åt Huckabee

Enligt de första resultaten från vallokalsundersökningen har andelen socialkonservativa ökat och andelen independentens minskat sedan primärvalet 2000. Då vann Bush över McCain och det ser svårt ut för McCain att få något annat resultat med sig inatt.

3 kommentarer:

Tobias Levander sa...

Illa, mycket illa. Då lutar det åt att slutstriden står mellan Romney och Huckabee och mer att de två mest valbara kandidaterna (McCain och Giuliani) slås ut.
I den striden ligger Huckabee bäst till, då han kan appellera till evangelikalerna, en viktig kärntrupp inom det republikanska partiet som alltid brukar ta sig till valurnorna.
Å andra sidan, Huckabee som kandidat vore inte än rättvist, då republikanerna under nästan 30 års tid räknat med evangelikalerna som en lojal stödgrupp, utan att de fått så otroligt mycket ut av det i konkreta politiska förslag (om man bortser från några konservativa domare, riktlinjer i biståndspolitiken och statligt stöd till "faith based initiatives", vilket iofs inte är så lite).

Anonym sa...

McCain is the man. En principfast krigshjälte som kan vinna valet.
Huckabee är charmig, men kom igen - socialkonservativ och vänsterekonomisk?
Fast jag gillar hans stöd till vapenfrihet.

Romney har snyggt hår och trevliga åsikter. Hoppas han och McCain möts i slutändan.

Anonym sa...

Föreslår att du översätter "social conservatives" till värdekonservativa istället för socialkonservativa då det ligger närmare sanningen. Social conservative handlar ju om värderingar kring "social/cultural issues" (abort, dödstraff etc.) medan socialkonservativ är en gren av konservatismen var fokus ligger på ekonomi/samhällsgemenskap (Disraeli one-nation).