2008-01-04

Dags att knyta sig

Barack Obama kommer dra in stora pengar de närmaste dagarna. Han kommer också granskas som aldrig förr och han kommer få känna på hur det är att vara front runner. Racet har blivit ännu mer spännande. Vi har en underbar månad framför oss.

Mike Huckabee har även han gjort racet mer spännande. Det finns fortfarande en chans för fyra republikanska kandidater att vinna. Huckabee kommer få in en hel del pengar de närmaste dagarna han också. Han får nu omgruppera och satsa hårt på socialkonservativa South Carolina.

Jag kommer förhoppningsvis hinna se både Huckabee och Romney i morgon. Det ska bli oerhört intressant att höra dem nu dagen efter.

Som jag skrivit tidigare kommer jag inte kunna blogga på samma sätt i dag som i jag har gjort i natt. Jag kommer vara ute på vägen hela dagen så ni får kolla in sent in efter midnatt eller i morgon bitti.

Tack för i natt. Over and out.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för rapporteringen! För oss som inte har möjlighet att vaka själva är det ovärderligt att ha någon kunnig på plats som rapporterar. DN:s artikel om det idag handlade i vanlig ordning bara om demokraterna även om rubriken lovade annat. Håll uppe ångan i NH!

Oskar B sa...

Instämmer med föregående talare, det här har blivit en favoritblog!

Anonym sa...

Jag tyckte att P1:s program som du deltog i blev väldigt vinklat till demokraternas fördel, trots dina försök till nyansering. Socialdemokraten i studion höjde onekligen Hillary, Obama och hela partiet till skyarna.

Anonym sa...

Ja utmärkt rapportering!

Ang. Iowa så är det väl knappast möjligt att den lilla delstaten i fortsättningen kan ha så stort inflytande på nomineringsprocessen som den har nu. Blir nästan löjligt när man läser hur få röster det handlar om.

När man tittade på C-span och såg hur det gick till på själva "caucus"en så fick man intrycket att själva systemet med att stå i grupper osv verkar väldigt klumpigt.

Robert Nordman sa...

Säg inte det, Andrigo. Det viktiga med Iowa och New Hampshire är inte antalet delegater, utan att det ger kandidater som inte är tidigare nationellt kända möjligheten att presentera sig.

De som verkligen hängt med har nog sett att både Huckabee och Obama kunde vara på gång (Edwards som tvåa lite mer överraskande), och också kollat upp dem lite mer ingående, men för andra väcker det en nyfikenhet på vilka dessa är. Särskilt bland den äldre befolkningen är detta en aktuell fråga: Kategorin "likely voters" som inte lägger ned sin TV-tittartid eller nätsurfande till att hålla stenkoll på kandidaterna riktigt ännu - men som ser reultatet, och snacket efteråt nu.
-----
Och tack Mathias för rapporteringen!