2008-01-06

Dagens schema

Jag ska i eftermiddag bege mig till Newport för att besöka ett event med Bill Richardson och sen på kvällen vidare till Derry för ett forum med John och Elizabeth Edwards.

5 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Jag vill lägga en beställning hos dig...
Kan du själv spekulera, utifrån vad du ser av olika undersökningar, och/eller kolla med några lämpliga personer du stöter på dessa frågor:

1) Om Clinton och Obama spelar bort varandra - dvs om exempelvis gender card och race card spelas så hårt av båda sidors supportrar att väljarna inte vill veta av någon av dem - vem går de då till?

2) Kommer Ron Paul hänga kvar länge i racet (göra en Kucinic) trots att han inte kommer vinna, eller kommer han lägga ned om det ser tillräckligt dåligt ut? Vem går hans väljare till isåfall (om någon)?

Dessa och liknande frågor kan ju bli hyperintressanta om några veckor.

Mathias Sundin sa...

Det ska jag fråga folk om jag får möjlighet. Edwards är ju den som ligger bäst till, Richardson kan väl ta en del men ligger så oerhört risigt till nu.

En del undrar vad Ron Paul gör med alla sina pengar. Han spenderar inte så mycket i New Hampshire. Varför vänta? Visserligen kan han behöva mycket om han ska konkurrera brett den 5 februari, men kan ju misstänka en run som independent.

Peter sa...

Skulle tro att Edwards skulle ta hem mycket av rösterna, oberoende väljare kan mycket väl gå över till republikanerna, mest troligast McCain eller Huckabee. Om Bloomberg bestämmer sig för att ställa upp så kan han säkert också locka över en del mittenväljare.
Slutligen så blir nog en del väljare så frustrerade att de väljer sofflocket.

Nu tror jag dock inte att det finns en chans att det där skulle inträffa.

Förövrigt gissar jag att du referar till den mindre kritiska defitionen av race card. Eftersom man kan glömma att en demokrat skulle använda sig av den andra mot en annan demokrat.

Ron Paul har ju som Mathias skriver en hel del pengar. Han kommer inte att ha några som helst problem att fortsätta kampanja genom hela valet.
Han har ju inte kategoriskt sagt nej till att inte ställa upp som kandidat för ett annat parti, skulle gissa att Libertarian Party som han kandiderade för 1988 mycket väl skulle vilja att han ställde upp igen. Han har ju sagt något om att han skulle göra det om den republikanske kandidaten har en politik som han inte delar. Och om det finns en kandidat som är anti-Paul så är det väl Giuliani... Hur Fox News har behandlat honom den senaste tiden kan ju också påverka honom.
Å andra sidan så kan han ju få för sig att ge tillbaka pengarna...
Var hans väljare går är ju beroende på var de kommer ifrån, vilket få verkar veta. Har som sagt svårt att tro att en större mängd av hans väljare skulle stödja Giuliani.
Liberterian Party kanske, andra kandidater som drar till sig oberoende väljare, McCain, Huckabee, Bloomberg, Obama. Yngre väljare kan ju välja sofflocket. Vem vet...

Robert Nordman sa...

Peter:
Jag tänkte på den notis Ingerö nämnt. Förvisso mer sannolikt att det skulle vara en republikansk grupp som gör en "Swiftboat veterans..."-sväng på det temat, men jag kände mig lite sugen på vild spekulation.
Från andra hållet, gender card, slog det mig att Clinton ju är en sådan som kvinnor hatar eller älskar - så någon grupp som stöder Obama skulle mycket väl kunna göra samma sak som i ovannämnda fall.

Peter sa...

Det är sant att personer inom Clintons kampanj, vissa lite väl högt upp, har försökt smutskasta Obama med att ta upp det här om islam. Med dessa rykten skapades inte av demokrater. Och de sprids inte på demokratiska bloggar.

Gällande det andra du skrev om, att Clinton eller Obama skulle använda sig av att den ena är kvinna eller att den andra är svart. Kommer inte ske. Hur desperata kampanjerna än blir så kommer de inte att riskera att förlora kärnväljare. Vilket båda grupperna är.

Om Obama vinner så kommer andra grupper att använda sig av att han är svart. De grupperna har inget att förlora på det.

Se Gleen Greenwald för lite exempel på vad som redan skrivs.