2008-01-28

Bushs sista SOTU

George W. Bush håller i natt svensk tid sitt sista State of the Union-tal. Det måste vara en märklig känsla. Under sju år har han varit världens mäktigaste man, nu bryr sig få om vad han pysslar med. Alla strålkastare riktas mot hans efterträdare, vem det nu månne vara. Eftersom republikanerna kommer rösta i Florida i morgon kommer nyheterna inte länge domineras av Bushs tal.

Ni som vill lyssna på det kan göra det via Vita husets hemsida. C-Span lär väl sända det live också.

4 kommentarer:

Daniel Andersson sa...

När du har såna här nyheter, och samma sak med debatter, skriv gärna ut när debatten, talet eller vallokalstängning sker i svensk tid. Att veta att det går på C-span är bra, att dessutom veta när det går på C-span är ännu bättre. :) Det är inte alltid helt lätt att kolla upp, men säkerligen lättare för dig än för oss dödliga.

Peter sa...

Talet kommer att hållas kl 3 i natt.

Här är listan på de gäster som bjudits in och kommer att sitta runt Laura Bush.

Andrew Sullivan påpekar att en av dem befinner sig i USA olagligt. Det är Tatu Msangi som kommer från Tanzania och har HIV. Det är förbjudet för HIV-smittade icke-amerikaner att besöka USA...

Undrar hur länge hon får stanna efter talet och vad som händer om hon vill besöka USA igen?

chall sa...

Det visas också på CNN... och det började just. Som väntat stod hela kongressen upp och applåderade extensivt (what ever that might be in Swedish.... säger utomlandssvenskan).

Han ser faktiskt ganska stark ut och skämtar om IRS och skatter! Alla skrattar! ;)

Det var en liten scen mellan Hillary Clinton och Obama när hon sitter ett par stolar brevid honom, Ted Kennedy direkt brevid honom, och hon skakade hand med Ted men Obama vände sig bort och pratade med mannen på andra sidan om sig. Hon skakade hand med alla andra runt honom men han fortsatte neka... värt att notera var att hon inte sökte handskakningen med T Kennedy utan han sträckte sig efter henne.

Nåja, det är väl politik som vanligt?!

Anonym sa...

Daniel: sån typ av praktisk info kan man väl lätt kolla upp själv. Inget man behöver få serverat av Mathias blogg. Dessutom kan du ju enkelt se allt i efterhand närhelst det passar dig, t.ex. debatterna via www.youdecide2008.com /M. Rosendahl