2007-12-31

Håller Giulianis strategi?

Rudy Giulianis strategi att nästan strunta i de tidiga delstaterna och fokusera på Florida och delstaternas som röstar den 5 februari har fått en del kritik på senare tid när Giuliani har tappat stöd både nationellt och i Florida. I dag ger hans strateg Brent Seaborn svar på tal i ett strategimemo.

Där upprepar Seaborn grunden till strategin; att nomineringensprocessen inte ser ut som vanligt med ett mer ihoptryckt schema än tidigare och att därmed de tidiga staternas påverkan blir mindre. Bara 78 delegater utses före den 29 januari när Florida röstar och 1039 därifrån till den 5 februari, menar de.

Om de har rätt är naturligtvis omöjligt att säga fören efteråt. Deras logik är inte dum, men då gäller det naturligtvis att Giuliani vinner i Florida och en majoritet av delegaterna den 5 februari. Som läget ser ut nu kan han mycket väl stå helt utan delegater efter Florida och någon annan kandidat ha rejält med momentum och svepa hem flest delegater den 5 februari.

Strategimemot är naturligtvis en del i att media inte ska dödförklara Giuliani efter Iowa och New Hampshire där han troligen kommer göra dåligt i från sig.

1 kommentar:

Peter sa...

Nu när Giuliani till och med ser ut att bli omsprungen av Paul i både Iowa och New Hampshire så ser det ju inte särskilt bra ut... Trots att han inte längre lägger ner någon tid eller pengar i dessa stater så är det ju uppenbart att om han hamnar för långt bak i fältet så kommer de enda som skrivs om honom vara negativt. Han må planera ett tal om Afghanistan, men med tanke på hans nuvarande momentum och hur lite press han har fick från talet innan jul så ser det inte alls bra ut. Och visar det sig även att det har gått stå i maskineriet gällande pengainsamlandet...

Kan ju sluta med att det man kommer minnas av Giuliani '08 är vikten av att inte strunta i de tidigaste staterna.