2007-11-11

Turning up the heat

Nog börjar det hetta till nu när det är knappt åtta veckor kvar tills Iowa röstar och hett var det igår kväll på Iowas Jefferson-Jackson-middag. Jag har sett Barack Obamas och John Edwards tal men hittar bara en liten snutt av Hillary Clintons. I den lilla snutten kan man visserligen se det som var hennes budskap genom talet. Hon kommer "stand up and fight" och att de nu ska "turn up the heat" och "turn America around". Det påminner lite om John Kerrys "Bring it on!" som han sa på JJ-middagen 2003.

Barack Obama nämnde aldrig Hillary Clinton vid namn men attackerade henne flera gånger indirekt: "When I am your nominee, my opponent won't be able to say that I supported this war in Iraq, or that I gave George Bush the benefit of the doubt on Iran."

Han pratade i övrigt runt hans tema om att förändra Washington och varför just han är den som kan göra det. Ett okej tal men inget som gav mig ståpäls direkt.

John Edwards riktade inte lika mycket kritik mot Hillary Clinton utan pratade en hel del om health care. Han berättade om en man som varit stum i 50 år eftersom han saknat sjukförsäkring och inte kunnat få den operation han behövt. Edwards är en duktig talare, det flyter på bra när han snackar och han kan växla mellan högt och lågt tempo på ett bra sätt.

De andra kandidaterna har jag inte sett. Joe Biden, inspirerad av Carl Gustaf, inledde tydligen med att säga "Hello Chicago!" (som ligger typ 25 mil bort) och fick förklara att det var ett skämt när ingen skrattade. Kul. Bill Richardson var återigen kritisk mot sina kollegor som attackerade varandra och framhöll i övrigt att han är den enda kandidat som tänker ta hela alla trupper inom 12 månader. Chris Dodd var även han på plats och berättade lite om vad han sysslat med i Washington de senaste 25 åren.

Inga kommentarer: