2007-11-10

Jefferson-Jackson dinner i Iowa

Demokraternas motsvarighet till Ames Straw Poll är demokratiska partiets Jefferson-Jackson-middag i Iowa, fast utan omröstning. 9000 demokrater samlas i Des Moines i kväll för att lyssna på demokraternas presidentkandidater som får 10 minuter vardera att tala.

2003 började John Kerrys väg till vinsten just på denna middag. Han hade en vecka tidigare sparkat sin kampanjmanager och de flesta räknade ut honom. På middagen lanserade han en ny slogan och den nya energin i talet började efter några veckor också ge utslag i opinionen. I januari vann han Iowas caucus och resten är historia.

John Edwards är först ut vid 20.30 lokal tid, Hillary Clinton näst sist och Barack Obama sist. På plats finns förutom de 9000 demokraterna hundratals representanter från media. Dessa kommer gradera talen och resultaten, positiva eller negativa, i morgon kommer påverka hela kampanjen men inte minst röstandet i Iowa. För att ha många egna supporters på plats har kampanjerna köpt platser på middagen. Klart flest platser har Barack Obama följd av Clinton och Edwards.

Är ni nattugglor kan ni kolla live på middagen på C-SPAN.

1 kommentar:

Anonym sa...

För oss som går igång på amerikansk politik är din blogg guld värd! Det ska verkligen bli intressant att se hur valrörelsen fortlöper nu när new hampshire primary och iowa cacus närmar sig.