2007-11-08

Hey Big Spender!

Nu finns mitt paper upplagt hos Timbro: Hey Big Spender!

Den amerikanska konservatismens oheliga äktenskap mellan socialkonservativa och libertarianer, knakar enligt rapportförfattaren Mathias Sundin i fogarna. Libertarianerna menar att Bush har expanderat statens storlek för att uppnå konservativa mål.

1 kommentar:

Peter sa...

Vad det det pappret jag skulle vänta på när du skulle förklara varför du anser att konservatismen fortfarande är stark i USA? Finns ju inget i det som visar på det annars än när du själv skriver "För grundmönstret består fortfarande. Det är republikanerna och den konservativa rörelsen som dominerar i USA.".
Och det där är ju bara en personlig åsikt som inte bygger på någon som helst fakta eller undersökningar.

Faktum är att de är de republikanska presidentkandidaterna som har rört sig mot mitten som ser ut att ha en chans 2008, medans de tre av demokraterna som ligger bäst till inte är i närheten av mitten.

Vidare så skriver du att demokraterna inte skulle ha en chans i södern i en överskådlig framtid. Bara att titta på läget i Arkansas, Virginia och Florida, så ser man att påståendet är allt annat än rätt.

Lite synd att du valt att fokusera på ekonomin när det gäller problemen för konservatismen. Detta gör att man missar de libertarianer och även andra som redan har lämnat på grund av den utökning av presidentmakten på kongressens bekostnad, men även hur de behandlar konstitutionen och deras acceptans av tortyr. Eller för den delen andra saker där republikanerna har valt att lägga sig i vanliga människors liv, däribland det upmärksammade fallet med Terri Schiavo.

Eller du kanske inte såg det som viktiga saker att belysa? Man kan ju välja att fokusera bara på ekonomiska frågor, men då man missar viktiga pusselbitar så blir ju analysen lidanden.