2007-11-28

Efter mycket om och men, YouTube-debatt

När Mitt Romney och de andra såg att demokraterna fick frågor från en snögubbe i deras YouTube-debatt blev de ilskna och vägrade ställa upp. Efter mycket om och men är nu debatt på, och ska genomföras ikväll i Florida.

I går kom en opinionsundersökning från just Florida med Rudy Giuliani i ledningen, 38%, före Romney 17%, McCain 11%, Thompson 11%, Huckabee 9%, Paul 5% och Hunter 1%.

Men dagens nyhet är ändå att Mike Huckabee har, för första gången, gått om Mitt Romney i en undersökning från Iowa. Han leder med 28% mot Romneys 25%. Nyckeln till framgången är att Huckabee får 48% av de evangeliskt kristna (den "kristna högern"). Detta är också del av en mycket tydlig trend. Huckabee ökar väldigt snabbt i Iowa medan Romney har börjat tappat svagt.

Detta kommer ge Huckabee en mer framskjuten plats i debatten, han kommer utsättas för hårdare kritik från motståndarna och pressen ökar naturligtvis. Blir intressant att se hur han hanterar det.

3 kommentarer:

chall sa...

Mer än halvvägs genom debatten måste jag säga att Thompson är vacklande och ger inte ett så tryggt intryck.

Romney är relativt stillsam. Huckabee däremot är en hel kanon! Jag finner mig själv hålla med honom om många saker, vilket jag verkligen inte gör ;), men han kan formulera sig och låter inte stressad.

McCain är samma sak, en stabil röst och genontänkta svar. Guiliani är inte helt ute och cyklar men gör ingen övertygande debatt som Huckabee och McCain.

Ron Paul är helt underbar i sin övertygelse och sina svar, utan att för den delen göra helt "sense".

Nu är det diskussionen om "don't ask don't tell".

Jag ser fram emot din analys av debatten som i mitt tycke var så mycket mer intressant än demokraternas...

chall sa...

Nu är det klart och jag måste säga att Guiliani eventuellt tryckte lite väl mycket på "När jag var borgmästare i NY" varpå han fick ett par kängor att "vi försöker inte bli borgmästare här".

Frågan om Sydstatsflaggan var intressant och visar kanske mer än annars att dom vågar säga nej till sina "konservativa" sydstatare,helt enkelt för att dom inte kommer att rösta på demokraterna, för att försöka ändra åsikten att republikanerna inte är ett parti för african-americans.

Immigrationen var en annan helt annan sak - det kom i början. Svingarna kom hårt och mycket!

Mathias Sundin sa...

Bra analys av Huckabee, kände precis samma sak. Hans prat om dödsstraffet var fantastiskt välformulerat.