2007-10-29

Rudy kritiserar Hillary

Rudy Giuliani är snabbt ute och kritiserar Hillary Clinton för hennes kommentarer om utrikespolitik. Hon sa följande i helgen:

"The day after I'm elected, I'm going to be asking distinguished Americans of both political parties to travel around the world on my behalf with a very simple message to the governments and the people alike: The era of cowboy diplomacy is over."

Giuliani menar att:

"Well Hillary is not a president-elect… the last time I checked. We are gonna have something to say about that," said Giuliani. "Hillary is not even the nominee of the party. I mean this is very very premature, talking about sending ambassadors all over the world even before she becomes president to in essence interfere with the policies of the United States."

Rudy och Hillary föder av varandra. De framstår som sitt partis ledande kandidat (vilket de enligt opinionen också är) och de väljare som röstar i primärvalen gillar ofta när den egna kandidaten pucklar på det andra partiets kandidat. Intressant att notera hur kaxig Hillary Clinton är hela tiden. Hon pratar som om inte bara den demokratiska nomineringen vore klar utan hela presidentvalet. Det måste reta gallfeber på motståndarna. Själv tycker jag det är ganska roligt.

3 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Vad jag har förstått så speglar det också 'de egnas' bild av presidentvalet. Demokraterna är i mycket större utsträckning säkra på att vinna än republikanerna.

Vad det beror på är svårt att säga. Jag skulle fortfarande säga att det är republikansk fördel i presidentvalet (delvis pga elektorssystemet), men kongressen blir troligen mer demokratisk än idag.

Peter sa...

Det är så illa numera att republikaner till och med nu försöker att fixa till hur elektoralrösterna i Californien kommer att delas ut. Istället för att alla 55 går till segraren, med all sannolikhet den demokratiske kandidaten, så försöker de numera få till så att de delas upp så att den republikanske kandidaten skulle få runt 20 av de 54 rösterna.

Det är en sak att reformera hela systemet, men att försöka vinna genom att ändra spelplanen på det här sättet, det är desperation om något...

Första gruppen fick inte in tillräckligt med pengar så nu försöker man en gång till.
Intressant att den här bloggen har missat hela den här historien, speciellt då att om detta skulle lyckas så kommer det att ha en kraftig påverkan på valresultatet.
Vill ju inte tro att avsaknandet av rapportering om detta har att göra med att folk i närheten av Giuliani är inblandade i det hela...

Peter sa...

Clinton säger ju vad hon tänker göra som president.

Giuliani å andra sidan ägnar sig ju mer om att varna om vad som händer om Clinton blir president. Han kanske borde prata mer om vad han planerar att göra.

Kan ju också vara ett skäl till demokraterna är mer segervissa.
De verkar ju ha en plan tillskillnad från republikanerna som mer bara verkar lova mer av de senaste sju åren och hotar med vad som händer om Clinton blir vald.