2007-10-29

Retorik som vi vill se mer av

Via Hax hittar jag detta klipp från den senaste republikanska debatten. Oavsett vad man tycker om kandidaternas åsikter så är det härligt med denna typ av retorik. Det vill jag se mer av. För att förstå hans sista skämt kan man kolla här:

2 kommentarer:

Tobias Levander sa...

John McCains kampanj har mjölkat detta (helt säkert väl förberedda) uttalande så mycket de har kunnat. Omedelbart efter debatten kom ett e-postutskick med rubriken "I was tied up at the time" och McCains har använt klippet i tv-reklam i New Hampshire (något Fox News f ö inte gillade).
Skämtet är alldeles utmärkt, men det visar också att 60-talets kulturella strider för väldigt många aldrig tagit slut. Det räcker med några avfärdande hänvisningar till hippies, Woodstock och Vietnam för att få liv i republikanska aktivister (även Mike Huckabee hade ett hippieskämt i debatten).
För många i de yngre generationerna måste denna fixering vid 40 år gamla motsättningar te sig svårbegriplig.

Peter sa...

Fox News blev sura över att McCain använde klipp från dem i sitt kampanjmaterial, men verkade inte bry sig om att Giulanis kampanjsida är nerlusad med saker från dem. Tills då att det hela hamnade i pressen.
Verkar som Fox News har valt vem de vill stödja, allt annat än "Fair and Balanced" alltså....

Med tanke på att bara tre av de republikanska presidentkandidaterna har tjänstgjort i armén så förstår jag ju inte riktigt vad de andra tyckte var så roligt gällande att McCain befann sig i Vietnam då Clinton var på Woodstock...
Intressant reflektion.
Alla av de republikanska kandidaterna som inte tjänstgjort stödjer att USA ägnar sig åt tortyr, av de tre som tjänstgjorde så är den bara en som stödjer det.