2007-10-01

Första fundraisingresultaten

I natt tog det tredje kvartalet slut och alla pengar som samlats in under den tiden ska inom 15 dagar rapporteras in till en statlig myndighet, FEC. Först ut att rapportera till media hur mycket pengar som kommit in är Bill Richardson. 5,2 miljoner fick han in.

ABC News rapporterar att Fred Thompson drog in 8 miljoner dollar, under hans första kvartal. Inte illa pinkat med tanke på att han officiellt drog i gång kampanjen bara för en knapp månad sen. Uppgifterna har inte bekräftats av Thompsons kampanj.

2 kommentarer:

Tobias Levander sa...

Man får bara donera 2300 dollar till en kandidat under primärvalssäsongen, som ju numera tycks sträcka sig över ungefär ett år, vilket gör att flera kandidater nog har fått ut nästan så mycket som de kan få av deras mest entusiastiska påhejare (Hillary Clinton lär ha fått maxbeloppet av mer än hälften av alla som överhuvudtaget donerat till hennes kampanj). Här har nykomlingen Fred Thompson en fördel då fortfarande kan få mer pengar från många av sina mest lojala supporters och lär kunna hitta nya donatorer om hans hyggliga opinionssiffror står sig.

Det blir intressant att se om pengaströmmen kommer att krympa under det sista kvartalet, eller om det faktum att primärvalen kryper närmre gör att en mängd nya donatorer plockar fram plånboken.

Mathias Sundin sa...

Här har ju inte minst Obama en fördel mot exempelvis Clinton. Han har betydligt fler mindre donationer och har man givit en gång, kan man ge en andra och kanske till och med en tredje om han presterar bra i Iowa och New Hampshire.