2007-09-30

Mr. September

Rudy Giuliani har haft sin bästa månad som presidentkandidat tycker Jonathan Martin på Politico.com. Han är en av många som just nu pekar på Giulianis framgångar den senaste månaden. Det var nu många trodde Fred Thompson skulle ta sig förbi Rudy och hans tid som front runner vara över. I stället har Giuliani behållit ledartröjan och stärkt sin ställning genom flera lyckade drag. Bland annat detta:

*Snabb reaktion mot MoveOn:s attack på General Petreus. I svaret klistrade han dessutom ihop Hillary Clinton med organisationen.

*Besök i London där han träffade nuvarande premiärminister och det närmaste man kan komma en levande Ronald Reagan, Maggie Thatcher. Bilder tillsammans med henne och utanför 10 Downing Street gör honom mer statsmannalik.

*Han har vid flera tillfällen framhållit att han är den enda som kan matcha Hillary Clinton i opinionsundersökningarna och hon framstår mer och mer som demokraternas kandidat. Vem bryr sig om Giulianis position när Hillary Clinton står i andra ringhörnan?

*Han hanterade talet inför NRA på ett godkänt sätt och fick bra betyg av organisationen efteråt. Giuliani tillämpade strängare vapenlagar i New York när han minskade brottsligheten där. NRA är som bekant den starkaste vapenlobbygruppen i USA.

*Han ställning i Iowa och New Hampshire har stärkts.

Politiska analytikern Charlie Cook har tidigare i år skrivit att det var troligare att han skulle vinna Tour de France än Rudy Giuliani den republikanska nomineringen. Ett uttalande han inte skulle upprepa i dag säger han. Men vi ska komma ihåg att det är en bra bit kvar ändå fram till nomineringen. Väljarna har fortfarande dålig koll på kandidaternas åsikter. Men än så länge är ryktena om Rudy Giulianis död betydligt överdrivna.

3 kommentarer:

Peter sa...

Vad är det med Giuliani och mobiltelefoner?

Man kan lungt säga att det där inte precis gör honom statsmannalik...

Peter sa...

Giuliani ser ju inte ut att vara den kandidaten som kan matcha Clinton.

27% av republikanska väljare skulle välja en kandidat från ett tredje parti, om denne var pro-life, istället för Giuliani. (Detta i en undersökning där Clinton namnges som den demokratiska kandidaten.)

Läs även James Dobsons debattartikel i NY Times, där han går ut och säger att han och andra kristna ledare kommer att stödja en sådan kandidat. Det ser ju inte bra ut det här för Giuliani...

(Båda länkarna via TPM Election Central)

Inte då för att jag tror att han har någon chans även utan en tredje kandidat som snor åt sig republikanska röster.

yanmaneee sa...

yeezy
air jordan
supreme new york
kenzo
lebron shoes
bape hoodie
kd shoes
yeezy 380
curry 6 shoes
jordan 12