2007-09-25

Ditt och datt

Hillary Clinton dominerade etern i söndags då hon intervjuades i inte mindre än fem politiska tv-program. Hon sa sig bland annat vara nöjd över hur hon lyckats påverka debatten kring sjukförsäkringar och fått ut president Bush på banan.

Hillary Clinton dominerar även media på annat sätt, i alla fall om man får tro Politico.com. Enligt nättidningen så fick hennes kampanj tidningen GQ att avstå från en negativ story om Hillary genom att hota med att de inte skulle få tillgång till Bill Clinton.

Barack Obama har fått viktigt stöd i Iowa. Förra partiordföranden för demokraterna i Iowa, Gordon Fischer stödjer honom.

Mitt Romney och John McCain imponerade mest på republikanerna i Michigan. Samtliga större kandidater har pratat för partiet under helgen. Romney vann sedan omröstningen med 39 % före McCain på 27 % med Ron Paul och Rudy Giuliani en bra bit efter med 11 % vardera.

En anledning till Romneys framgångar i Michigan var hans hårda motstånd mot Irans presidents besök i USA. Kampanjen lanserade lagom till besöket en radioreklam som fördömde besöket.

Obamas kampanj säger att de hittills fått 75 000 nya bidragsgivare under det tredje kvartalet. Det blir tillsammans med de två första kvartalen imponerande 472033 donationer från 333319 personer på knappt nio månader.

Demokraterna i Florida fortsätter att trotsa partiet. Trots hot om att förlora rätten att skicka delegater till konventet som nominerar presidentkandidaten hösten 2008 så tänker de ligga kvar och genomföra sitt primärval den 29 januari.

Inga kommentarer: