2007-07-17

Vitter pratar

David Vitter är den republikanska senator vars telefonnummer fanns registrerat hos eskortservicen D.C. Madam, vilket han också erkänt. Efter någon veckas tystnad efter det inledande ståhejet har nu Vitter pratat med media och sagt att han inte alls varit hos några prostituerade i Louisiana också.

David Vitter var en av Rudy Giulianis största supportrar i senaten och fungerande som hans kampanjordförande för södern. När Giuliani kommenterade affären för ett tag sen sa han att det var en personlig sak för Vitter men att "some people disappoint you".

Själva Vitter-affären för sig själv är väl ingen större grej för Giuliani. Problemet är att han tycks ha en förmåga att omge sig med folk som det är kontroverser omkring. Bland annat har han aktivt stöttat Bernard Kerik som har erkänt korruption. Giuliani ska ha under förhör erkänt att han kände till Keriks kopplingar till maffian innan han utnämnde honom till Corrections Commissioner. Han gav också sonen till hans mentor Raymond Harding, Russel, ett chefsjobb där han spenderade en hel del pengar på sig själv. Han dömdes för det och för innehav av barnporr till fem års fängelse.

Alla kandidater har någon negativ huvudfråga som jagar dem, detta är Giulianis och troligen den som är mest uppmärksammad just nu.

Inga kommentarer: