2007-07-05

Var är rapporteringen om republikanernas resultat?

När demokraterna någon dag före republikanera gick ut med sina siffror på hur det hade gått det andra kvartalet rapporterades det vitt och brett i svensk media. "Obama går om Clinton ekonomiskt", står att läsa i SvD, "Obama drar in mer pengar än Clinton" i DN, "Rekordstor kassa in för presidentvalet" i Ekot.

Svenska Dagbladet har inga artiklar där det rapporteras hur det gick för republikanerna andra kvartalet, inte Ekot heller. DN däremot har ett publicerat TT-AFP-telegram, "Demokraterna leder kassaliga i USA", där det beskrivs hur mycket pengar republikanera fått in, eller snarare hur lite de fått in jämfört med demokraterna. DN har ytterligare en artikel på samma tema, om att "McCains kampanj hotar kollapsa". Där jämförs också hur mycket mindre pengar han fått in jämfört med Clinton och Obama.

DN har också två artiklar om Hillary och Bill Clintons besök i Iowa (här och här).

DN:s egen korrespondent, Lennart Pehrson, har skrivit en artikel senaste tiden om republikanerna, den om McCains kollaps. Annars är det uteslutande demokraterna för hans del. Allt annat om republikanerna är från TT via AFP.

Inga kommentarer: