2007-07-20

"Extrema" Merrick Tabor

Jag tycker det är lite slött av en stor tidning som Svenska Dagbladet att bygga en hel artikel om presidentvalet kring en intervju med en enda svensk statsvetare. Dessutom är Merrick Tabor, som han heter, kanske inte den mest opartiska av alla. I en diskussion i P1-morgon kallade hans Bushs utnämningar av domare till Högsta domstolen för "extrema". Ja, om man är vänster förstår jag att man tycker det, men det är knappast en neutral synpunkt från opartisk forskare.

Hur som helst, artikeln i SvD är inte dålig. Visst har den det vanliga fokuset på att allt är skit inom republikanerna och klackarna i taket inom demokraterna, men Tabors resonemang känns helt okej. Han verkar dock tro att Al Gore uppfattas som mer mitten än de nuvarande kandidaterna. Det kan ha varit fallet år 2000 men har svårt att tro att så värst många håller fast vid den åsikten numera. Han är ju den som vänstern inom demokraterna väntar på ska ställa upp, och det är inte för att ska kunna vinna mittenväljarna.

UPPDATERING
Johan Ingerö reagerar på Tabors påstående att Giuliani saknar erfarenhet från federal nivå:

"En något mer insatt expert hade givetvis vetat att Rudy Giuliani har verkat i såväl Gerald Fords som Ronald Reagans regeringar. Under Ford var Giuliani associate deputy attorney general (motsvarande statssekreterare och/eller stabschef) hos den biträdande justitieministern Harold Tyler. Under Reagan blev han själv en biträdande justitieminister, med ansvar för myndigheterna för kriminalvård, narkotikabekämpning respektive domstolar.

Giuliani har alltså tvärtom mot vad "experten" hävdar en gedigen erfarenhet av federal verksamhet. Faktiskt betydligt mer än vad utöver Reagan även Bill Clinton, George W Bush, och Jimmy Carter hade när de tillträdde."

Inga kommentarer: