2007-06-23

Var de fattiga bara en fortsättning på kampanjen?

John Edwards har på bara ett par dagar fått två riktigt jobbiga artiklar mot sig. Den första var i NY Times och menade att han utnyttjade de fattiga för att kunna fortsätta sin kampanj till Vita huset. Han satte upp en nonprofit-organisation, The Center for Opportunity and Promise, som drog in 1,3 miljoner dollar under 2005 och bland annat finansierade många av hans resor trill Iowa och New Hampshire. De anställda i organisationen var människor som jobbat med honom i hans presidentkampanj - och som jobbar med honom i hans nuvarande.

För mig är det uppenbart att hans arbete för fattiga människor var ett smart sätt att hålla sig kvar i rampljuset - och samtidigt göra något för dessa människor. Det är naturligtvis inte alls bra för honom att den storyn börjar spridas, för många känner nog att den ligger nära sanningen.

Edwards har haft det tufft på senare tid. Hans kampanj har inte skjutit fart utan snarare tappat. Nu ser det också ut som om han även har det tufft pengamässigt andra kvartalet, han kommer hamna långt efter Obama och Clinton. För att råda bot på kräftgången har han återlanserat sitt Two Americas, ett med rika och ett med fattiga, som var hans tema 2004.

Inga kommentarer: