2007-06-28

Obama jagar 250 000

Det damp precis nyss ner ett mail från Barack Obamas kampanjmanager där de sätter upp ett nytt mål för kvartalsslutet imorgon. De försöker nå att 250 000 personer ska ha donerat till deras kampanj, just nu ligger siffran på 244 199 st. Oavsett om de når 250 000 eller inte så är det en ruggigt imponerande siffra. Ingen annan kampanj kommer komma i närheten av det, även om det pengamässigt säkert blir tight med Hillary Clinton.

Obamas kampanj är otroligt stark på det sättet att väldigt många människor engagerar sig i den. Han drar exempelvis alltid väldigt stora publiker.

Ni kan följa det på hans hemsida.

De andra kandidaterna slutspurtar också, och det går lite olika.

Bill Richardson har ett mål för denna vecka på 2 miljoner dollar, han ligger just nu på 870 000. Hillary Clinton har inga speciella målsättningar utan bara en text med Ready for Change och Donate. John Edwards siktar på 9 miljoner och är nu uppe i drygt 8 (och över 50 000 personer som bidragit). John McCain har målet 3 miljoner för hans webbkampanj. Rudy Giuliani har inget speciellt på sin hemsida med anledning av slutspurten. Mitt Romney kommer i filmform själv in på hemsidan och tjatar om pengar. Det har han gjort nu ett tag och kan ju inte direkt uppmuntra till återkommande besök, eftersom tjatet inte går att stänga av. Ron Paul har en kul bild där ett gäng kampanjarbetare sitter i en halvrisig lokal med rubriken "WE NEED MORE ROOM!", "Donate". Fred Thompson har ännu inte officiellt gett sig in i leken och behöver därför inte redovisa några siffror för andra kvartalet, men han drar tydligen in en del pengar påstås det.

Inga kommentarer: