2007-05-26

Bush starkare än på länge

Demokraterna gav som bekant efter i veckan och röstade igenom mer pengar till trupperna i Irak. 1-0 till Bush. Men frågan kommer inte försvinna från agendan mer än några veckor. Det demokraterna fick in var några mindre så kallade benchmarks, som ska mäta hur utvecklingen går i Irak. I september ska de följas upp, men redan i sommar säger talmannen Pelosi att hon kommer hålla omröstningar om närvaron i Irak. Demokraterna fick också med Bush på andra områden som de gått till val på, till exempel höjd minimilön. Något som inte de får mycket cred till vänster för just nu, men när mandatperioden ska summeras är det bra.

Det kommer bli ett par jobbiga år för Bush, inte minst när nästa val närmar sig. Men utan tvekan var detta en seger för Bush, och han ser just nu starkare ut än på länge. Framgång med en immigrationsreform (som vi får se var den tar vägen, se nedan) och tillfälligt kapitulation från demokraterna i Irakfrågan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sällan eller aldrig man kommenterar här, finns helt enkelt inte mycket man kan tillägga eller anmärka på. Men vill passa på och tacka för en utmärkt blogg jag besökt dagligen de senaste månaderna.

Mathias Sundin sa...

Man tackar, man tackar!