2007-04-14

Fullständigt ofattbart

Den amerikanska vänstern är ibland helt bindgalen. Nu är de sura som fan på inte bara Hillary Clinton utan även Barack Obama och John Edwards. Varför? Jo, därför att de tycker att USA ska ha kvar lite trupper i Irak för att skydda biståndsarbetare. Vänstern kräver ett fullständigt tillbakadragande och har svårt att acceptera att det ens ska finnas trupper som skyddar amerikanska ambassaden. Nu hyllar de istället Bill Richardson som lovar att dra tillbaka ALLA trupper, utom de på ambassaden. Därmed försvann Richardson från favoritplatsen på min lista över demokraternas presidentkandidater.

Inställning från vänstern (och alla som vill lämna Irak) är för mig ofattbar. Oavsett hur mycket motståndare man var till kriget från början, hur mycket man hatar Bush eller USA, eller bara tycker han är inkompetent, eller till och med gillar Bush men tycker han hanterat kriget dåligt - OAVSETT allt detta, så kan man inte lämna Irak nu. Det skulle innebära ett fullskaligt inbördeskriget med långt många fler döda än idag. Situationen idag är fruktansvärd redan den. Men hur kan man då förespråka att människor ska bli lämnade till slakten bara för att man från början hade en åsikt som man nu inte vill ändra.

Istället borde man förespråka stora truppförstärkningar från en hel hög med länder. Det är det enda som kan stoppa inbördeskriget i Irak.

Inga kommentarer: