2007-03-24

Vilsack endorsar Hillary

Tom Vilsack var bland de första att officiellt bli presidentkandidat, och först med att dra sig ur. Sedan han gjorde det har de andra kandidaterna jobbat för att få hans stöd. Nu ser det ut som Hillary Clinton har vunnit den kampen. På måndag förväntas han endorsa Hillary.

Vilsack slutade i november som framgångsrik guvernör i Iowa, den delstat som röstar först av alla. Därför är hans stöd viktigt. Förutom att en del av de som tänkte rösta på honom nu går över till Hillary så skickar det också en signal om hennes styrka. John Kerry funderade 2004 på Vilsack som vicepresidentkandidat och förmodligen siktar han på det nu genom att ge sitt stöd till Hillary.

I den senaste undersökningen från ARG så ser vi att Hillary Clinton leder med en procentenhet i Iowa. 34 procent mot tvåan John Edwards 33 procent. Barack Obama följer på 16 procent, som tappar från 23 procent i februarimätningen.

Hos republikanerna delar Rudy Giuliani och John McCain förstaplatsen med 29 procent vardera.

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Svenskan kan behöva lite nya ord - såsom endorsa. ;)

I övrigt så tror jag betydelsen av Iowa har minskat drastiskt sedan CA och NY flyttat fram sina primärval. Vilsack har väl framstått som en kandidat i mitten, så att han valde Hillary framför Obama och Edwards är väl inte så märkligt. Men jag tror nog mer på Richardson som VP-kandidat.

Mathias Sundin sa...

Ja, det blir lite svengelska här på bloggen. Orkar inte översatta alla engelska ord som är bättre än de svenska =)

I övrigt, håller med x 2.