2007-03-04

Romney vinner på CPAC

Den konservativa rörelsen har samlats i dagarna tre för att bland annat lyssna på en del presidentkandidater. Av de stora saknades John McCain, vars kampanj menade att han inte behöver övertyga några om hur konservativ han är. Två som tyckte sig behöva det var Rudy Giuliani och Mitt Romney.

Övertygade bäst gjorde tydligen Romney som vann en omröstning som man genomförde bland konferensdeltagarna. 21% av rösterna fick han. Inte långt efter kom Giuliani på 17%. Sam Brownback landade på 15%, knappt före Newt Gingrich på 14%. Han kommer bestämma sig först i september om han ställer upp. John McCain straffades för sin frånvaro och fick bara 12% av rösterna.

På förra årets CPAC fick George Allen 22%, före McCain på 20% och Giuliani på 12%. Allen har ju sedan dess förlorat sin senatsplats i en kampanj som förstörde hans framtida politiska planer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att Guliani knappt pratar eller har kontakt med sin son, Andrew, känns väl inte direkt som någon fördel inför primärvalen. Hans trassliga familjesituation gör nog det omöjligt för honom att lyckas bli republikanernas kandidat för 2008.

Mathias Sundin sa...

Omöjligt vet jag inte, men underlättar gör det ju inte.