2007-02-18

Flip flop Romney

Mitt Romney har problem med sitt förflutna. När han på 90-talet försökte bli senator från Massachusetts så utmanade han vänsters största företrädare i senaten, Ted Kennedy. Följaktligen tog Romney en del liberala ståndpunkter då, som han nu har svårt att förklara.

Nu kommer ytterligare ett exempel på hans flip floppande. 1992 röstade han på den liberala demokraten Paul Tsongas i primärvalet i Masschusetts. Han har försvarat det med att Tsongas skulle bli en lättare motståndare för George Bush Sr. än Bill Clinton. Nu framkommer det dock att han på tiden det begav sig hade en annan förklaring. Då sa han sig rösta på Tsongas för att han inte gillade Bill Clintons idéer. Som alltså stod mer till höger än Tsongas.

I sig ingen direkt allvarlig sak, men det förstärker bilden av en flip floppare och en som dessutom inte är helt ärlig med det. Den här typen av små och större nålsstick förstörde John Kerrys publika image. Visserligen med en hel del hjälp från Kerry själv, och vi får väl se om Romney har lärt läxan.

Inga kommentarer: