2007-02-02

Al Franken, senator?

Al Franken är komiker, författare och radiopratare, med mera. Nu funderar han seriöst på att försöka bli senator från Minnesota.

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Al Franken är visserligen ganska rolig stundtals men tillhör vänsterflanken inom partiet. Han har skrivit böcker som Lies And The Lying Liers That Tells Them, som jag tyvärr har råkat läsa. Det är ganska mycket Michael Moore över honom. Då förstår ni. Eller vad sägs om en annan av hans böcker, Rush Limbaugh Is A Big Fat Idiot.

Jag ger inte honom speciellt stora chanser. Visst kan han säkert tilltala en del väljare med sin humor och en del vänsterbloggare med sitt budskap. Men hos den stora massan kan han knappast uppfattas som speciellt seriös.

3 kommentarer:

Tino_G sa...

Franken är det bästa som kan hända Coleman, som sitter mycket osäker som Senator i en Demokratisk delstat. Han kommer att vara en stark kandidat bland demokratiska aktivister men kommer att dränkas med alla sina vänsterextrema citat från sitt radio-program i en allmän valkampanj.

Liten plus för coleman att Rep ska ha sin 2008 års konvesion i Minnesota.

Det som jag tycker är bra med sådanna som Franken är att folk får se hur galna den ideologiska kärnan av Demokratiska partiet är, när de hela tiden ska försöka sälja sig som ett mittenparti.

Robert Nordman sa...

"Det är ganska mycket Michael Moore över honom."

Jag skulle nog säga:
"Lite som Michael Moore, men intelligent och med humor."

Till skillnad från, och så... ;-)

Mathias Sundin sa...

Hehe japp Robert.