2007-01-28

Hillary i Iowa

Hon har inte besökt delstaten på några år, men igår var det dags för ett besök i Iowa för Hillary Clinton. 30 minuter försenad började hon konversationen, som Clintonkampanjen kallar det, med orden “Well, I’m Hillary Clinton, I’m running for president, and I’m in it to win it.”

Att komma försent är en vana hon delar med maken, man sa på hans tid att Vita huset gick efter CST, Clinton Standard Time.

Hon fick såklart frågor om USA är redo för en kvinnlig president och om Irakkriget. Vad gäller det sistnämnda så noterar hon själv att hon skiljer sig från övriga kandidater i fältet, eftersom hon fortfarande delvis försvarar anfallet på Irak, även om hon också säger att hon skulle röstat annorlunda om vet då det hon vet idag. Men det verkar som att hon inte kommer backa undan i frågan.

Hon var ju under åren i Vita huset utsatt för många attacker från republikanskt håll, en del välförtjänta och andra inte. Kommer hon slå tillbaka, undrade publiken. Jajemänsan blev svaret, visst tänker hon försöka driva en positiv kampanj men inte backa undan för några attacker. Det är nog ett förtroendeingivande svar, många minns hur John Kerry dröjde väldigt länge med att svara på attacker från Swift Boat Veterans och skadades allvarligt av det.

Trist nog ligger inte någon video uppe på hennes hemsida. Återigen kan vi konstatera att hon ligger snäppet efter John Edwards som har sänt sina besök i Iowa och andra ställen live på nätet. Flera länkar på hemsidan funkar inte ännu och bloggen är inte igång. Kom igen, vi lever år 2007.

Inga kommentarer: