2006-11-07

Okunnig Nordegren

Thomas Nordegren har flera gånger rapporterat felaktigt från USA, jag har då mailat honom och bett honom förklara. Aldrig har jag fått ett svar. Nu rapporterar han från Washington om valet idag och genomför en mycket vetenskaplig undersökning, han frågar folk på gatan vilket viktigaste frågan är, alla svarar de Irak.

Det stämmer att Irak är viktigaste frågan i valet, men ekonomi, nationell säkerhet och sjukvård ligger också högt i undersökningarna.

Sen kommer han med ett helt felaktigt påstående:

"Charlie Crist var istället på ett valmöte med Bushs ärkefiende inom det republikanska partiet senator John McCain."

Jag vet inte om han inte har följt amerikansk politik de senaste sex åren, då epitetet ärkefiende möjligen kunde stämma. Då hade Bush precis slagit McCain i de republikanska primärvalen på ett inte helt snyggt sätt. De senare åren har dock McCain alltid stöttat Bush, även om han samtidigt är en fristående politiker som kan gå mot Vita huset och Bush. Men han är väldigt verbal i sitt stöd till Bush och Irakkriget. Vet inte Nordegren det?

I övrigt är artikeln bättre, han rapporterar bland annat att republikanerna har fått lite momentum senaste dagarna. Men det är väl inte så svårt att gissa vilket parti Nordegren föredrar.

Inga kommentarer: