2006-11-06

Läget i de avgörande senatsracen

Sittande republikanen Jim Talent i Missouri har återtagit ledningen över Claire McCaskill i den senaste undersökningen, men den är minimal, en procentenhet. I en annan undersökning som publicerars idag men är lite äldre så leder McCaskill med fyra procentenheter.

Rhode Island har ett tag sett ut som en trolig seger för demokraterna, men republikanen Chafee kom igen i en undersökning från igår, idag så är dock ställningen återställd med demokraten Whitehouse i en ledning på tre procentenheter.

I Tennessee så minskar avståndet något igen när demokraten Harold Ford bara ligger tre respektive fyra procentenheter efter republikanen Corker. Igår hade Ford hjälp av superstjärnan Barack Obama i kampanjen, det kanske kan göra racet ännu jämnare.

Här i Virginia så är det slutspurt för demokraten Webb med Bill Clinton idag samtidigt som det kommer blandade nyheter för honom. Han leder med en procentenhet i en undersökning och ligger under med tre procentenheter mot republikanen Allen i en annan.

Samtidigt kan vi se att de nationella undersökningarna visar en positiv trend för republikanerna. Svenska medier har älskat att rapportera om dessa undersökningar som visat stark medvind för demokraterna. Men kanske tycker de att de inte är lika intressanta nu längre när det skulle innebär att man tvingas skriva något positivt om republikanerna.

Inga kommentarer: