2006-10-13

Warner ställer inte upp i presidentvalet

Virginias förre guvernör Mark Warner ställer inte upp i presidentvalet, meddelade han igår. Det överraskar både mig och många andra, han sågs som en kandidat med riktigt stor potential. Warner tillhör de demokrater som ligger mer åt mitten, vilket ger honom bra chanser att vinna inte bara demokraternas nominering utan framförallt hela presidentvalet.

Han vill ägna sig åt andra saker i livet påstår han, men det verkar vara en känsla som nyss kommit över honom för innan dess har han åkt flera resor till New Hampshire och Iowa, de stater där primärvalen börjar. Dessutom har han samlat in nio miljoner dollar för en eventuell kampanj.

Det kan knappast vara en bedömning att inte kunna nå ända fram som ligger bakom beslutet, det är fortfarande 15 månader till primärvalen sätter igång och eftersom han inte har något politiskt uppdrag idag har han både tid och pengar att sätta ihop en rejäl kampanjmaskin. Vi får väl helt enkelt tro honom på ordet, att han vill ägna sig åt sin familj.

2 kommentarer:

Robert Nordman sa...

"Ägna sig åt sin familj", denna välkända eufemism för "jag tror inte att jag skulle palla med den granskning som skulle följa om jag ställde upp"

Hoppas du hittar något mer, om det ramlar in någon uppföljning.

Mathias Sundin sa...

Han har ju varit guvernör så han borde redan utsatts för en hel del granskning, men visst blir det värre som presidentkandidat.

En möjlig anledning är att han känner att det är en för stor nackdel att han itne har någon erfarenhet av utrikespolitik och vill göra en vända i senaten först. Men det låter inte heller så troligt.