2006-10-19

Demokraterna behöver mer pengar

Interna opinionsundersökningar säger att demokraterna skulle kunna vinna netto upp mot 40 platser i kongressen, mot tidigare runt 20. Bill Clintons gamla strateg James Carville menar därför att demokraterna nu borde expandera det antal stater de satsar pengar i för denna historiska möjlighet att få en riktigt stark majoritet i kongressen.

Problemet är pengar. Ska demokraterna satsa i fler distrikt måste pengarna tas någonstans, t ex från de otroligt viktiga racen till senaten där varenda dollar kommer behövas. Ett alternativ är att låna ytterligare pengar, vilket man är tveksam till. Gamla donatorer som George Soros som pumpade in miljoner i presidentvalet 2004 är kallsinniga till demokraternas framstötar. De blev mycket besvikna 2004 när John Kerry förlorade och har istället fokuserat sina pengar på mer långsiktiga projekt som nya tankesmedjor.

Jag skulle råda demokraterna att fortsätta fokusera på de race som de just nu koncentrerar sig på. Vi vet att republikanerna har blivit mästare på att få folk att gå och rösta på valdagen vilket gör att demokraterna behöver en ledning i stater och distrikt där de hoppas vinna. Sprider man nu ut pengarna riskerar man att förlora dessa tighta race.

Inga kommentarer: